Eparhija vranjska: Slavite u duhu VERE, čuvajte JAVNO ZDRAVLJE

Lokalne vesti - Četvrtak 19.11.2020 - 10:02

Eparhija vranjska oglasila se povodom perioda proslavljanja krsnih slava u jeku pandemije virusa Kovid 19.

Slava je molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost FOTO: D. Ristić/OK Radio Slava je molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost FOTO: D. Ristić/OK Radio
U saopštenju Eparhije vranjske navodi se da nije istina da su njihovi sveštenici dostavljali spiskove svečara Komunalnoj policiji.
 
- Krsne slave su događaji koji simvolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu pandemije, imaju i poseban značaj, jer ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način, mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja.
 
Apelujemo na vernike da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, da svoje Krsne slave proslavljaju u duhu naše vere, u krugu svoje porodice, na istinski crkveni način, molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje naših bližnjih
 
Jer, slava je bogoslužbeni čin i radosno molitveno okupljanje, a ne povod za neumerenost ili, u sadašnjim uslovima, za okupljanje mnogih ljudi u zatvorenoj prostoriji nevelikih razmera – stoji u saopštenju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: