EU donirala laboratoriju i ambulantno vozilo

Lokalne vesti - Subota 26.05.2018 - 00:27

Delegacija EU u Republici Srbiji obišla je Zdravstveni centar (ZC) Vranje, gde su zvanično uručene donacije Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) i Domu zdravlja.

Donirano višenamensko sanitetsko vozilo FOTO: vranje.org.rs Donirano višenamensko sanitetsko vozilo FOTO: vranje.org.rs
Unapređenje zdravstvene zaštite podržano je donacijom za mikrobiološku laboratoriju ukupne vrednosti 21.200 evra kao i finasiranjem rada dva stručna lica na poslovima dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije
 
- ZZJZ Vranje je od početka migrantske krize uključen u rad sa migrantima kroz poslove na održavanju higijene u Prihvatnim centrima za migrante koje sprovodi i danas.
 
Pored toga delujemo preventivno na otklanjanju rizika za nastanak i širenje epidemije u slučaju migracionih kretanja - rekla je direktorka ove zdravstvene ustanove Svetlana Stojanović
 
- Uključivanje migranta i izbeglica u sistem zdravstvene zaštite i način na koji su prihvaćeni kod lokalnog stanovništva predstavlja primer pozitivne prakse
 
Zato EU podržava zdravstvene institucije i njihove usluge - rekao je Nikolas Bizel, šef operacije u delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji.
 
Zahvaljujući donaciji EU, Hitnoj službi Doma zdravlja obezbeđeno je potpuno opremljeno ambulantno vozilo u vrednosti od 40.000 evra
 
Prema rečima direktorke Doma zdravlja Jadranke Ajanović, ovo vozilo je značajno za pružanje zdravstvene zaštite i transport pacijenata prema zdravstvenim centrima i Klinikama u gradu i van njega. 
 
- Kompletna tehnička oprema pruža mogućnost zbrinjavanje najurgentnijih stanja kao što su primena kardio-pulmunalne reanimacije, za teško povređene pacijente, posebno migranata među kojima su i trudnice - rekla je Ajanović.
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je ova donacija od velikog značaja za ceo Pčinjski okrug
 
- Višenamensko sanitetsko vozilo je od velike važnosti za sigurno i pravoremeno reagovanje na terenu i njime će se kvalitet zdravstvene usluge podići na viši nivo - izjavio je Milenković. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: