EU: Podrška RASELJENIMA za povratak na KOSOVO

Lokalne vesti - Sreda 21.11.2018 - 09:39

Javna prezentacija projekta "Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo" koji finansira Evropska unija održana je u Vrnjačkoj Banji, Bujanovcu i Trsteniku, a projektom je obuhvaćen i grad Vranje.

Pomoć povratnicima za održivi povratak na Kosovo Pomoć povratnicima za održivi povratak na Kosovo
Cilj projekta je pomoć porodicama interno raseljenih lica u njihovim nastojanjima za održivi povratak na Kosovo, saopštili su organizatori.
 
Na predstavljanju projekta govorili su predstavnici organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), lokalnih samouprava i Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) koji zajednički realizuju projekat.
 
Interno raseljenim licima i povratnicima pružene su informacije o vrstama pomoći koje će biti dostupne u naredne dve godine - pomoć u vidu paketa nameštaja i bele tehnike, obuke za mlade za rad u Informaciono-komunikacionom sektoru, podrška razvoju poslovnih ideja povratnika, grantova u vidu mašina i opreme za početak poslovanja itd.
 
Posebno je istaknut značaj saradnje svih relevantnih aktera u pružanju pomoći povratnicima kako bi se uspešno realizovali osnovni ciljevi ovog projekata.
 
Aktivnosti projekta odvijaće se u 10 lokalnih samouprava u Srbiji - Kruševcu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Raškoj, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku, Aranđelovcu, Vranju i Bujanovcu.
 
Ovaj projekat je deo šireg programa "EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika " ukupne vrednosti 5,65 miliona eura.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: