Evropska nedelja lokalne demokratije i u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 12.10.2020 - 10:57

Grad Vranje će u periodu od 12. do 20. oktobra biti deo godišnjeg evropskog događaja pod nazivom Evropska nedelja lokalne demokratije ( ENLD), koju realizuje zajedno sa Kancelarijom za mlade.

Foto: Promo Foto: Promo

Za danas su planirane onlajn platforme, preko kojih će građani moći da predlažu projekte za potencijalne investicije u svojoj životnoj sredini.

Na ovaj način, stvaraju se mogućnosti za identifikaciju problema, ali i razvoja društvene zajednice.

Ovo je prilika da građani direktno učestvuju u uređenje svog grada. Predlozi se mogu odnositi na uređenje ulica, zelenih površina, trgova, opremanje škola, organizovanje kulturnih i sportskih sadržaja,  obnovu određenog objekta i izgradnju novog, kao i na podršku privredi i poljoprivredi ili na neku drugu ideju/projekat od značaja za grad.

Za učestvovanje, potrebno je da se popuni upitnik u prilogu, a rok za dostavu je do 30. oktobra 2020. godine.
 
Predlozi se mogu slati  putem imejl adrese kzm.vranje@gmail.com ili na adresu Kancelarija za mlade grada Vranja, ul. 29. novembra 1.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefon 060/ 6161833 i 017/427083.

Predlozi se mogu dostaviti i u slobodnoj formi na navedene adrese.
"Sa navedenim ENLD aktivnostima dodatno se oblikuju i iskazuju potrebe građana, naročito mladih.

 
Tako da, zajedno sa njima, možemo da razvijemo preciznije odgovore koji se tiču svih građana, čime će se povećati svest o značaju učešća u demokratskim procesima lokalne zajednice ", rekao je Milan Zdravković, lokalni koordinator na ENLD aktivnostima.
 
Za sutra, u utorak, 13. oktobar, u centru grada, u terminu od 11 do 13 časova
, planirana je promocija i upoznavanje građana sa principima Evropske nedelje lokalne demokratije i oblika delovanja gradske vlasti.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: