Evropska nedelja lokalne demokratije i u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 06.10.2020 - 10:15

Grad Vranje će u periodu od 12. do 20. oktobra biti deo godišnjeg evropskog događaja pod nazivom Evropska nedelja lokalne demokratije (ENLD), koju realizuje zajedno sa Кancelarijom za mlade.

Glavna tema  je „Lokalna demokratija: Izgradnja poverenja“ Glavna tema je „Lokalna demokratija: Izgradnja poverenja“
Ova inicijativa, u koordinaciji Кongresa regionalnih i lokalnih vlasti Evrope, ima za cilj širenje univerzalnih vrednosti Saveta Evrope, kao što su demokratija i ljudska prava
 
Glavna tema za 2019/2020. je „Lokalna demokratija: Izgradnja poverenja“
 
U skladu sa temom, lokalna samouprava će organizovati niz aktivnosti u svrhu promocije učešća građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou. 
 
Namera je da se podizanjem participativne kulture uveća i produbi dijalog sa sugrađanima, kao i da se kroz uzajamnu odgovornost poboljša kvalitet i intezitet razvoja lokalne zajednice. 
 
Pored same promocije ENLD, aktivnosti podrazumevaju anketiranje sugrađana u pogledu predloga konkretnog projekta za grad, upoznavanje đačkih parlamenata srednjih škola sa načinom funkcionisanja organa grada, kao i edukativnih i praktičnih radionica.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: