Evropski PROGRES najbolji UNOPS-ov projekat u 2018.

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.04.2019 - 12:05

Vranje - Razvojni program Evropski PROGRES, koji je uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske i u saradnji sa Vladom Srbije podržao razvoj 34 lokalne samouprave na jugu zemlje, osvojio je internu nagradu Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) - „Projekat godine 2018“.

Uspeh na globalnom nivou FOTO: European PROGRES Uspeh na globalnom nivou FOTO: European PROGRES
Ovo prestižno interno priznanje, koje se na godišnjem nivou uručuje projektu koji je dokazao najviši nivo znanja u upravljanju projektima i ostvario vidljive rezultate, Evropskom PROGRES-u dodeljeno je u sedištu UNOPS-a u Kopenhagenu, a u konkurenciji projekata sprovedenih u regionima Afrike, Latinske Amerike, Evrope i Srednje Azije.
 
Evropski PROGRES je sprovela kancelarija UNOPS-a u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije i opštinama i gradovima koji su bili uključeni u realizaciju u periodu od 2014. do 2018. godine.
 
- Uspeh Evropskog PROGRES-a leži u partnerstvu sa donatorima, Vladom Srbije i svim akterima koji su tokom četvorogodišnjeg vrednog rada postavili temelje za dalji razvoj zemlje, a najvažnije je što smo zajedno uspeli da doprinesemo boljem životu stanovništva.
 
Veoma nas raduje da je kvalitet naše zajedničke implementacije prepoznat u okviru organizacije na globalnom nivou - rekla je Mikela Telatin, šefica kancelarije UNOPS-a u Srbiji.
 
Tokom četiri godine Evropski PROGRES je sproveo 254 uspešna projekta koji su doprineli pozitivnim promenama u društvu, unapređenoj lokalnoj upravi, konkurentnosti lokalne privrede i boljim uslovima života za sve građane. 
 
Otvoreno je 700 novih radnih mesta i 96 novih preduzeća, dat je doprinos privlačenju investicija za ekonomske i socijalne projekte čija vrednost premašuje deset miliona evra, kao i unapređenju socijalne uključenosti kroz poboljšanje društvenog i ekonomskog položaja više od 9.000 ljudi iz ranjivih grupa.
 
- Uspeli smo da podstaknemo istinske društvene promene, što znači bolje uređene, bolje regulisane, ravnopravnije i inkluzivnije lokalne zajednice - dodala je g-đa Telatin.
 
Oslanjajući se na dobre rezulatate, iskustva i naučene lekcije iz Evropskog PROGRES-a, EU i Vlada Švajcarske nastavljaju podršku ravnomernom regionalnom razvoju na teritoriji koja obuhvata čak 99 lokalnih samouprava kroz nove projekte koje sprovodi UNOPS u Srbiji. 
 
Naime, Evropska unija sa 25 miliona evra podržava realizaciju programa EU PRO koji ima za cilj da doprinese stvaranju uslova za privlačenje novih investicija i otvaranju radnih mesta, većoj konkurentnosti preduzeća, poboljšanom radu lokalnih samouprava i unapređenju socijalne inkluzije
 
Takođe, Vlada Švajcarske kroz program Swiss PRO sa 5,8 miliona evra podržava unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti, kao i poboljšanje kvaliteta života ljudi, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: