Fabrici: Nastavićemo pomoć VRANJSKOM ZDRAVSTVU da uđe u 21. VEK

Lokalne vesti - Petak 22.02.2019 - 11:01

U okviru svoje posete jugu Srbije, šef misije Evropske unije (EU) u Srbiji, Sem Fabrici obišao je novi Hirurški blok zajedno sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem.

"Nastavićemo zajedničku plodotvornu saradnju" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Sem Fabrici je izrazio zadovoljstvo što je Hirurški blok uveo zdravstveni sistem Vranja u 21. vek.
 
- Ovaj projekat je bio zaista dragocen imajući u vidu činjenicu da Vranje predstavlja regionalni zdravstveni centar koji opslužuje oko 250.000 stanovnika.
 
Srećan sam što možemo da nastavimo zajedničku plodotvornu saradnju, tako da je EU izdvojila sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se i ostatak bolnice uveo u 21. vek – rekao je Fabrici.
 
On je istakao da je sa gradonačelnikom Milenkovićem razgovarao i o projektima za unapređenje ekonomske situacije u Vranju.
 
- Vranje ima strateški položaj na Koridoru 10 i zato ja ohrabrujem evropske kompanije da iskoriste sve mogućnosti koje taj položaj Vranja pruža.
 
EU će nastaviti da pomagaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne projekte, već i putem finansiranja projekata malih i srednjih preduzeća – poručio je Fabrici i podsetio da je EU ovde prisutna dugi niz godina, a trenutno kroz novi projekat EU PRO
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da mu je drago da, godinu dana nakon prethodne posete, sa gospodinom Fabricijem obilazi Hirurški blok koji je pušten u funkciju.
 
- Zahvaljujući sredstvima EU, Vlade Srbije i lokalne samouprave, osiguranici iz Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga imaju jednu savremenu zdravstvenu ustanovu, a zaposleni izuzetno dobre uslove za rad.
 
Nadam se da ćemo u narednom periodu, zajedno sa Vladom Srbije, uz pomoć sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju koje je odobrila EU, rekonstruisati i stari deo bolnice i tako dobiti funkcionalan kompleks između Hirurškog bloka i stacionarnog dela bolnice – rekao je Milenković.
 
Nakon Vranja, Sem Fabrici je posetu jugu Srbije nastavio u Bujanovcu gde je planirano svečano uručenje sertifikata EU o pomoći i opremi, vrednoj više od dva miliona evra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mile
23.02.2019. , 17:32
Neka zdravstvo prvo udje u 20.vek pa posle cemo lako za 21-vi