Festival u vrtu boja: Ljilja izlaže u Somboru

Lokalne vesti - Utorak 08.10.2019 - 11:47

Izložba slika autorke Ljiljane Strize-Trajković iz Vranja, pod nazivom "Festival u vrtu boja", biće otvorena danas u Galeriji KC "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova.

Plakat za izložbu FOTO: Promo Plakat za izložbu FOTO: Promo
- Elementi slike, čineći celinu slika na ovakav način, iskazuju zaokupiranost same umetnice Ljiljane Strize-Trajkovuć, njihovom igrom razlika u odnosu na njenu ugrađenu potrebu za smislom i opstankom
 
Tako da se tu ne radi o spomenutim metafizičkim pretenzijama ili ambivalentnosti, neodlučnosti, neopredeljenosti same umetnice, nego obuzetosti prirodnim određenjima (smislom i opstankom) kroz permanentno potenciranje i istovremenu minimizaciju crteža, boje, gesta, plana ili igrom njihovih razlika. 
 
Odrednica se vidi i u samoj činjenici, da se stvar ne da razrešiti kroz jednu sliku, već zahteva ponovno ulaženje u prostor/e platna
 
To je novo polje pokušaja, a zapravo neumitnog svakodnevnog delovanja umetnice uz stalnu promenu važnosti: boje, crteža, gesta, plana - napisao je u recenziji dr Srboljub Dimitrijević.
 
Ljiljana Strize Trajković rođena je 1970. godine u Vranju. Završila je srednju umetničku školu "Đorđe Krstić" u Nišu.
 
Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini, na odseku za slikarstvo - u klasi profesora Hilmije Ćatovića i profesora asistenta Gorana Rakića, 1995. godine. 
 
Izlagala je na više od 50 samostalnih izložbi i 13 puta samostalno. Članica je ULUS-a.
 
Izložba će biti postavljena do 27. oktobra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: