Festival „Vranjska gradska pesma“: Cilj je afirmacija LOKALNIH IZVOĐAČA

Lokalne vesti - Sreda 16.01.2019 - 13:39

U maloj sali Skupštine grada Vranja održan je prvi sastanak Organizacionog odbora predstojećeg festivala „Vranjska gradska pesma“.

Organizacioni odbor festivala FOTO: vranje.org.rs Organizacioni odbor festivala FOTO: vranje.org.rs
Pored tehničkih i organizacionih pojedinosti, na sastanku su se čuli i predlozi o programskom delu događaja.  
 
Festival „Vranjska gradska pesma“ će, kako je i ranije najavljeno, biti održan 21. i 22. februara u velikoj sali Doma Vojske, precizirano je na sastanku.
 
Prema rečima Zorice Jović, gradske većnice za kulturu i članice odbora, cilj festivala je afirmacija lokalnih izvođača koji predano rade na čuvanju muzičkog nasleđa Vranja.
 
- Oni su bili i inicijatori akcije da se vranjska gradska pesma nađe na nacionalnoj listi nematerijalnih kulturnih dobara.
 
Shodno tome, oni će biti nosioci programa festivala, mada ćemo pokušati da dobijemo nekog od gostiju među zvučnim muzičkim imenima – navodi Jovićeva.
 
Prvo izdanje festivala će biti revijalnog karaktera a, kako se planira da ova manifestacija postane tradicionalna, narednih godina će se razmatrati mogućnost da se uvedu i takmičarske kategorije, dodaje većnica.
 
Ove godine navršava se 50 godina od smrti čuvene vranjske pesmopojke Stane Avramović Кaraminge, autorke pesme “Dimitrijo, sine Mitre”, pa je to jedan od razloga da Vranje  dobije jednu ovakvu manifestaciju.
 
Kako je najavljeno, za ovaj festival će, okvirno, biti izdvojeno oko 300.000 dinara, a naredni sastanak na kojem će biti precizirani detalji programa, biće održan naredne srede.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: