Festival “Zlatni puž” u znaku jubileja - Škola animiranog filma slavi 35 godina postojanja

Lokalne vesti - Petak 05.08.2022 - 12:10

Sve je spremno da u Vranju počne „Zlatni puž 2022“, internacionalna radionica dečjeg animiranog filma, koja će biti održana po četrnaesti put.

Foto:ŠAF,OK radio Foto:ŠAF,OK radio
Radionica animiranog filma u Vranju okupiće više od 50 učesnika i gostiju iz nekoliko zemalja. Glavni program „Zlatnog puža 2022“ biće radionica animacije sa decom, dok će u pratećem programu biti predstavljene škole, klubovi i pojedinci. 
 
Gosti 14. Internacionalne dečije radionice animiranog filma biće 25 animatora, uzrasta od 12 do 29 godina, iz Italije, Indije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije. Voditelji na radionici biće Aleta Rajič iz BiH, Vićenco Beši iz Italije i Nitin Donde iz Indije.  
 
Programom je predviđeno da učesnici na radionici budu podeljeni u tri grupe koji će raditi na izradi tri animirana filma u različitim tehnikama. 
 
U okviru ove radionice biće obeleženo i 35. godina Škole animiranog filma u Vranju.  
 
„Kako se nalazimo u godini jubileja, lajtmotiv za animirane filmove će biti broj 35, brojanje, odbrojavanje, proslava, žurka, rođendan. Veoma smo zainteresovani za konačan ishod kao i za metodologiju i pristup koji će umetnici različitog senzibiliteta koristiti u realizaciji animiranih filmova na zadatu ideju. Sudar različitih kultura, govornih područja, uzrasta, različitih nivoa znanja iz oblasti animacije kao i veštine crtanja i slikanja svake godine na radionicama kreiraju neku sasvim posebnu atmosferu“, kažu u Školi animiranog filma. 
 
Na svečanoj akademiji povodom jubileja biće promovisana monografija ŠAF-a o tridesetpet godina rada. Biće uručene plakete počasnim članovima ove škole i zahvalnice institucijama koje godinama podržavaju njen rad. Neće izostati ni otvoranje izložbe plakata, fotografija i majica.  
 
Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Vranje. 
 
Svečano otvaranje je zakazano za 8. avgust u Pozorištu „Bora Stanković“.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: