FIFA suspendovala vranjski Dinamo

Lokalne vesti - Petak 22.01.2021 - 10:07

Svetska fudbalska federacija (FIFA) stavila je veto na registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za četiri kluba u Srbiji.

Nema registracije novih fudbalera FOTO: OK Radio Nema registracije novih fudbalera FOTO: OK Radio
Na osnovu odluka i dopisa FIFA, suspendovani su prvoligaši Dinamo iz Vranja, Kolubara i Zemun i klub malog fudbala Ekonomac, piše Sport klub
 
Za sprovođenje postupka zadužena je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem.
 
Organi domaćeg saveza, po istom osnovu, suspendovali su Mačvu, koja takođe, duguje novac prema pravosnažnim odlukama Arbitražnog suda FSS i ukoliko ne izmiri zaostale obaveze, ili ne napravi reprogram sa zainteresovanim stranama, neće moći da registruje novajlije u zimskom prelaznom roku.
 
Podsetimo, prelazni rok u Srbiji traje do 5. februara.
 
Praksa zabrane registracije novih fudbalera odavno je uvedena kao sredstvo prinude za izmirenje dugovanja na osnovu pravosnažnih presuda. 
 
U Srbiji je pokazala odlične rezultate, spisak dužnika u poslednjih desetak godina rapidno je smanjen, a klupski rukovodioci prihvatili načela odgovornog i održivog poslovanja.
 
Nažalost, mnogi klubovi u međuvremenu su i ugašeni, zbog čega je deo fudbalera ostao uskraćen za novac zarađen na terenu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: