Finale Svetosavske nedelje: Dodeljena SPECIJALNA PRIZNANJA

Lokalne vesti - Sreda 27.01.2021 - 13:41

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uručio je specijalna priznanja ,,Sveti Sava”, ovogodišnjim dobitnicima za sveukupan rad i dostignuća u oblasti obrazovanja, čime je završena ovogodišnja kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija ,,Svetosavska nedelja”.

Dobitnici priznanja FOTO: vranje.org.rs Dobitnici priznanja FOTO: vranje.org.rs
Ovogodišnji laureati su Predškolska ustanova ,,Naše dete”, OŠ ,,Vuk Karadžić”, Gimnazija ,,Bora Stanković” i Miomir Dejanović, nastavnik razredne nastave OŠ ,,Svetozar Marković”. 
 
Gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je da je ovogodišnja "Svetosavska nedelja" održana u izmenjenim okolnostima zbog pandemije izazvane koronavirusom, ali je održan kontinuitet i nastavljena tradicija održavanja manifestacije u slavu Svetog Save. 
 
- Tim pre jer nije bilo lako prilagoditi se novim načinima prenošenja i sticanja znanja
 
Svi zajedno radili su možda i mnogo više nego u uobičajenim uslovima - istakao je Milenković. 
 
I pored vanrednih okolnosti, mnogo se ulagalo u školsku infrastrukturu i poboljšanje uslova za rad u gradskim i seoskim školama, ocenio je gradonačelnik. 
 
Zahvaljujući Gradu obezbeđena je nova oprema za kuhinju Osnovne škole ,,Vuk Karadžić'' u Vranju, zamenjena je stolarija u Osnovnim školama ,,Branislav Nušić'' u Rataju i ,,Bora Stanković'' u Tibuždu, kazao je on. 
 
Objekat osnovne škole u Neradovcu, takođe je dobio novi izgled, jer je kompletno uređena fasada, a zamenjeni su i oluci i stolarija
 
U Osnovnoj školi ,,Kralj Petar I Oslobodilac'' u Korbevcu zamenjen je inventar, a u toku je realizacija brojnih projekata u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
 
- Sve ovo govori da kontinuirano brinemo o đacima i prosvetnim radnicima koji predstavljaju stub napretka svakog društva. 
 
Svesni smo da je ulaganje u obrazovanje sigurna investicija za bolju budućnost - rekao je gradonačelnik. 
 
U ime nagrađenih zahvalila se Marina Stojanović, direktorka OŠ ,,Vuk Karadžić”. 
 
Himnu Svetom Savi na svečanosti je izvela Sofija Stanković, učenica Srednje muzičke škole ,,Stevan Mokranjac''.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: