Finiš radova na HIRURŠKOM BLOKU, počinje i OPREMANJE

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.11.2018 - 11:49

U ponedeljak su počeli završni radovi na parternom uređenju oko Hirurškog bloka koje finansira Grad Vranje, i očekuje se da budu okončani do polovine decembra.

Sa obilaska građevinskih radova FOTO: D.Ristić/OK Radio Sa obilaska građevinskih radova FOTO: D.Ristić/OK Radio
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je vrednost investicije 14 miliona dinara, dok ukupan udeo lokalne samouprave u uređenje Hirurškog bloka oko 300.000 evra.
 
- Ovi radovi podrazumevaju uređenje saobraćajnice, potporni zid, portirnicu i javnu rasvetu, a do sada smo uradili podzemne hidrotehničke instalacije.
 
Veliko mi je zadovoljstvo da se nazire završetak Hirurškog bloka i, uz rekonstrukciju starog dela Bolnice koja će početi naredne godine, ćemo zaokružiti ciklus velikih investicija u oblast zdravstva – rekao je Milenković.
 
Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić je rekla da će, nakon završetka radova, biti formirana komisija za tehnički prijem, za čim bi trebalo da usledi i dobijanje upotrebne dozvole.
 
Oprema za novi Hirurški blok je već počela da pristiže, dodaje ona.
 
- Dobili smo deo nameštaja i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je stigao i vrlo savremen Fako aparat za dijagnostiku u oftalmologiji, kojim može da se pohvali manje od 10 ustanova u Srbiji.
 
Već sutra očekujemo prijem pokretnog rentgen aparata i ostatka nameštaja, a od 26. novembra će započeti opremanje osam hirurških sala.
 
Hirurški blok će biti opremljen najsavremenijim aparatima, tako da će zdravstvena zaštita naših pacijenata biti na zaista visokom nivou – rekla je direktorka i zahvalila se na podršci Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: