Generalni štrajk u "Jumku"

Lokalne vesti - Četvrtak 10.05.2012 - 14:23

Sindikat ASNS „Jumka“ stupiće u generalni štrajk ukoliko vranjskim tekstilcima u decembarskoj zaradi iz 2011. koja još uvek nije isplaćena ne bude obračunata minimalna cena rada.

Sindikat ASNS „Jumka“ stupiće u generalni štrajk ukoliko vranjskim tekstilcima u isplati zarada ne bude obračunata minimalna cena rada.

Prema rečima predsednice sindikata, Snežane Veličković zahteve sindikalaca podržao je ministar ekonomije Nebojša Ćirić koji je obećao da će se ministarstvo, ali i buduća Vlada založiti za rešavanje problema radnika ove kompanije.

Veličkovićeva napominje da se tekstilcima duguju 22 plate, da 400 radnika čeka socijalni program, a da njihova prosečna zarada ne prelazi 12.000 dinara.

- Isplaćena nam je tek novembarska zarada iz 2011. godine. – kaže ona.

Veličkovićeva napominje da je dobila uveravanja od ministra Ćirića da će već naredne nedelje „Jumko“ obići delegacija iz Ministarstva kako bi se uverila u navode sindikalaca.

- Jedan od zaključaka koji je postignut u Ministarstvu ekonomije je da ukoliko dođe do prodaje nepokretnosti kompanije, taj novac bude iskorišćen za namirivanje dugovanja prema radnicima – poručuju iz ASNS-a.

Veličkovićeva tvrdi da su vranjski tekstilci diskriminisani i da je nedopustivo to što su plate ljudi iz rukovodstva i menadžmenta osam puta veće od zarada tekstilaca.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: