"Geox" će imati probleme sa radnicima?

Lokalne vesti - Utorak 09.10.2012 - 12:36

Vranje nema slobodnu radnu snagu potrebnu fabrici „Geox“, koja je u ponedeljak potpisala ugovor sa državom o otvaranju 1.250 novih radnih mesta u Vranju.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje potvrdili su da je na tržištu rada svega 453 obućara, dakle ni trećina potrebne radne snage. 
 
Dragana Nakić, PR službe kaže da je na evidenciji među nezaposlenima u Pčinjskom okrugu 800 lica obućarske struke, od drugog do šestog stepena stručne spreme.
 
- Mi u ovom trenutku nemamo potreban broj ljudi koji bi bili uključeni u projekat „Geox“-a, ali je među nezaposlenima veliki broj zainteresovanih za prekvalifikaciju, kako bi obukom došli do posla u fabrici koju će italijanski proizvođač otvoriti u Vranju – kaže Nakićeva.  
 
Prema njenim rečima, među nezaposlenim obućarima većina je sa radnim iskustvom, ali ima i onih koji nakon završenih obuka čekaju posao u ovoj struci. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: