Gimnazija nova, navike stare

Lokalne vesti - Petak 05.04.2013 - 12:44

Sportski tereni iza Gimnazije u Vranju, inače vlasništvo Učiteljskog fakulteta, na očigled policije i drugih nadležnih, pretvoreno je u ogroman divlji parking.

Divllji parking iza Gimnazije Divllji parking iza Gimnazije

Direktor Gimnazije Dragan Ilić tvrdi da se radi o divljanju i da on ne može da izigrava policajca u celoj priči.

- Teško je tu imati neki zdrav komentar. To je katastrofa da se školsko igralište koristi za parking.

Dogovorili smo sa nadležnima da se postave stubići i problem reši – kaže Ilić.
 
Iz PU Vranje napominju da parkiranje u školskom dvorištu nije u njihovoj nadležnosti, pa iz tog razloga policija do sada nije ni reagovala.

Pomenuti prostor je prema rečima direktora Direkcije Gorana Đorđevića počeo da se koristi kao parking kada je stubićoma onemogućeno parkiranje ispred Gimnazije pre dva dana.

On kaže da će u  toku sledeće nedelje Direkcija problem rešiti postavljanjem stubića i na tom prostoru gde se automobili parkiraju iz Zmaj Jovine ulice, ali će građani kao i do sada moći da koriste taj prolaz.

- Problem je i u tome što stubiće ne kupujemo već ih  izrađujemo u sopstvenoj režiji da bi uštedeli sredstva pa smo zbog toga usporeni.

Zatvorili smo i  divlje parkiralište ispred Učiteljskog fakulteta koji su mogli da koriste samo profesori te škole, ali nijedan od njih tu nije parkirao vozilo, već su to radili oni  koji ne žele da plate 600 mesečno za parkiranje tamo gde je to predviđeno – kaže Đorđević.

On kaže da će biti zatvoren stubićima i prostor ispred kafića u glavnoj ulici, gde zbog parkiranja dolazi i do sukoba građana u večernjim satima.

- Građani Vranja treba da nauče da šetališta moraju biti slobodna i da na njima nema parkiranja.

Bahatost pojedinaca je tolika da se vozila parkiraju čak i naTrgu „Staniše Stošića“ na mermernim pločama – kaže na kraju Đorđević.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: