Gimnazijalka iz Vranja zablistala na tri takmičenja

Lokalne vesti - Nedelja 09.06.2019 - 10:52

Mihaela Milenković, učenica drugog razreda Gimnazije “Bora Stanković” iz Vranja, postigla je zapažene rezultate na takmičenjima iz oblasti geografije, književnosti i istorije.

Mihaela i profesorka Olivera Đorđević. Foto: Promo Mihaela i profesorka Olivera Đorđević. Foto: Promo

Na nacionalnoj geografskoj olimpijadi ostvarila je plasman na regionalno takmičenje, koje je 13. aprila bilo održano u Beogradu, na Geografskom fakultetu.

Takođe je učestvovala i u projektu “Geografski diktant”, koji organizuje Ruska akademija nauka i umetnosti, a koji je kod nas organizovalo Srpsko-rusko geografsko društvo.

Iz istorije je, uz pomoć predmetnog profesora Jasmine Janjić, izborila plasman na republičko takmičenje, posle osvojenog trećeg mesta na opštinskom i trećeg mesta na okružnom nivou.

Na republičkom nivou takmičenja “Književna olimpijada” osvojila je peto mesto, a tome je prethodilo prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom nivou.

Ova učenica je takođe talentovana za pisanje, a to su potvrdile brojne osvojene nagrade na literarnim konkursima.

•    Na literarnom konkursu povodom svetskog dana turizma osvojila je prvu nagradu;

•    Na božićnom konkursu Eparhije Vranjske osvojila je treće mesto;

•    Na literarnom konkursu koji je organizovao grad Vranje i udruženje SUBNOR, povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije, zauzela je prvo mesto;


•    Na konkursu u kom su učestvovale Srbija i Republika Srpska, povodom obeležavanja druge slave novoproslavljenih Svetih surduličkih mučenika, Mihaela je takođe zauzela prvu nagradu.

Mentor ovih takmičenja bila je profesorka Olivera Đorđević.

•    Na eparhijskom takmičenju iz veronauke osvojila je drugu nagradu, sa mentorom Aleksandrom Krstićem.


- Mihaela Milenković, učenica II6 odeljenja Gimnazije “Bora Stanković”, je talentovana mlada osoba koja, pored interesovanja za prirodne nauke, pokazuje izuzetan dar za pisanje.

Kako je u njenoj sferi interesovanja posebno književnost, istorija i geografija, ona je svoja znanja iz tih oblasti, a podstaknuta ljubavlju prema svom gradu i zemnji, pretočila u izuzetne literalne radove sa temom iz nacionalne istorije, kako daleke prošlosti, tako i bliže, čiji smo svedoci i mi sami.

Znanje udruženo sa ljubavlju, inspirisalo je učenicu da napiše radove koji su osvojili najviša mesta na konkursima gradskog, okružnog i republičkog nivoa - kaže profesorka Đorđević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

10.06.2019. , 16:50
Pamet juga cini Srbiju. Bravo! Ponoosni sa juga????