Gimnazijalka na međunarodnom EKO TAKMIČENJU

Lokalne vesti - Subota 31.03.2018 - 19:05

Jefimija Najdić, učenica 3. razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju učestvuje na međunarodnom takmičenju Mladih Eko-reportera s ciljem očuvanja životne sredine.

Jefimija Najdić FOTO: OK Radio Jefimija Najdić FOTO: OK Radio
Ovogodišnja tema takmičenja je energetska efikasnost
 
Jefimija je svoj rad posvetila očuvanju i zaštiti šuma od prekomerne i ilegalne seče u Pčinjskog okrugu radi grejanja domova.
 
Istovremeno, ova gimnazijalka je predložila zanimljivo i efikasno rešenje: iskorišćavanje tople vode iz obližnje Vranjske Banje preko posebnog sistema. 
 
- Jefimija Najdić je izuzetan učenik, uključena je u mnoge međunarodne projekte i jedna je od glavnih nosilaca organizacije, tako da njene kompententosti prevazilaze okvire opštih standarda.
 
Za svaku pohvalu je njen takmičarski duh, što za rezultat ima osvajanje mnogih nagrada, kako republičkih, tako i međunarodnih – kaže direktorka Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.
 
Jefimija Najdić je početkom godine osvojila prvu nagradu na međunarodnom konkursu u Bugarskoj za svoj esej na temu "A child was born, a Son was given to us" (Dete je rođeno, sin nam je dat) u čast rođenja Isusa Hrista.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: