Glumačke zvezde šalju čestitke: Pozorište sa NAJJAČOM DUŠOM (VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2019 - 14:46

Povodom otvaranja rekonstruisane zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ Vranju, glumcima ovog teatra i svim Vranjancima stižu čestitke i pozdravi iz cele Srbije.

Poslednje pripreme pred otvaranje FOTO: G.Mitić/OK Radio Poslednje pripreme pred otvaranje FOTO: G.Mitić/OK Radio
Renovirano vranjsko pozorište biće otvoreno večeras, a nakon svečane ceremonije biće odigrana opera „Koštana“ Petra Konjovića, po drami Bore Stankovića, u režiji Juga Radivojevića.
 
Nakon ovog spektakla, u vranjskom pozorištu će biti održani „Borini pozorišni dani“, tradicionalna teatarska manifestacija koja je tokom poslednjih sedam sezona morala da bude u skromnijem izdanju upravo zbog nedostatka prave pozorišne scene.
 
Vranjancima i glumcima vranjskog teatra ovih dana stižu brojne čestitke povodom otvaranja zgrade, a naročito su srećni glumci koji su svoje uspešne karijere započeli upravo u ovom pozorištu.
 
Među njima su Vranjanac Ljubomir Bandović koji je od najmlađih dana vezan za vranjsko pozorište i u kojem je nastupao i kao već afirmisani srpski glumac.
 
Takođe, emotivnu poruku je poslao i Milan Vasić, koji je u zgradi vranjskog taetra odigrao i svoju diplomsku predstavu 2000. godine.
 
Glumac Ljubomir Bandović kratko je pozdravio sve Vranjance sa seta na kojem se snima film o Svetozaru Miletiću.
 
- Ja pamtim i onu staru, pamtim i onu renoviranu zgradu vranjskog pozorišta, žao mi je bilo kada je ova izgorela; ali treća–sreća – poručio je Bandović.
 

 
Još jedan naš popularni glumac koji je prve značajnije korake načinio na daskama vranjskog teatra, Milan Vasić, čestitao je Vranjancima i svojim kolegama povratak u matičnu zgradu.
 
- Došao je i taj dan kada dobijate novo – staro pozorište, pravo pozorište kakvo zaslužujete.
 
Ja sam u tom pozorištu uživao, ono je imalo najjaču dušu na svetu i posebnu draž. Želim da vam čestitam, uživajte u lepim predstavama i čuvajte pozorište – poručio je Vasić.
 
On se prisetio i nekadašnjeg upravnika vranjskog teatra Radoslava Radivojevića koji je, kako je rekao, mnogo dao tom pozorištu i uspeo da ga učini profesionalnim.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nekica pekica
21.10.2019. , 15:32
U Vranju ima toliko glumaca po glavi stanovnika, da su nam potrebna najmanje 3 pozorišta.