Godina prođe, OGRADA ostaje

Lokalne vesti - Nedelja 17.02.2019 - 12:18

Ulica Branka Ćopića u gornjem delu Vranja i dalje ostaje karakteristična po tome što je privatni vlasnik M.M. ogradio svoj deo kolovoza.

Ogradio ono što mu pripada FOTO: OK Radio Ogradio ono što mu pripada FOTO: OK Radio
Godinu dana nakon što je OK Radio objavio ovu priču, kojom su se kasnije bavili i drugi regionalni i nacionalni mediji, situacija i dalje ostaje nepromenjena.
 
Lancima i betonskim čunjevima i dalje je ograđeno više od polovine asfaltnog kolovoza što stvara probleme u saobraćaju i izaziva revolt meštana.
 
Kako je OK Radio pisao, problem je nastao pre mnogo godina u postupku eksproprijacije, kada vlasnicima nije isplaćena nadoknada za zemljište na kojem je napravljen put.
 
Prema podacima iz katastra nepokretnosti, celom dužinom jedne strane ulice asfalt je postavljen na parcelama koje se vode na imena privatnih vlasnika.
 
Snimak terena pokazuje da je M.M. ogradio tačno ono što mu, po katastru, zvanično i pripada.
 
Stanovnici ove ulice su inicirali inspekcijski postupak zbog uzurpacije javne površine, ali je postupak obustavljen zbog vlasničkih problema.
 
Iako su se meštani obraćali svim institucijama koje bi trebalo da pokrenu postupak da se javna površina privede svojoj nameni, stvari se nisu pokrenule sa mrtve tačke.
 
Postupak bi morao da krene isplatom zemljišta privatnim vlasnicima, što još uvek nije izvršeno, a odluke moraju da potvrde Gradsko veće i Skupština grada.
 
U međuvremenu, u ulici Branka Ćopića i dalje vladaju vanredni uslovi u saobraćaju, a ovakva situacija traje već desetak godina
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mirko i Slavko
17.02.2019. , 14:00
Imate slucaj kod gradskog parka na raskrsnici dve ulice Kneza Milosa i Zmaj Jove kafana "Kod bake na rucak" potpuno je zauzela trotoar, ne postuje radno vreme za vikend, puca se sa pistoljem kada se gosti napiju, a pijani mladi ljudi izlaze iz ove kafane i u ranu zoru sa kamenicama razbijaju prozore na okolnim kucama i urlaju remeteci javni red i mir.
Ovaj be lud
20.02.2019. , 08:18
"kada vlasnicima nije isplaćena nadoknada za zemljište na kojem je napravljen put." Kakva be isplata? Drzava glupa be sto im pravi put, nek se valjaju u kal ko svinje a ako krenu s kola nek ih ceka policija i iskljuci iz saobracaj dok ne opere gume da ne prlja grad...