Godišnjica saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve drugarice iz Predejana

Lokalne vesti - Nedelja 29.01.2023 - 08:37

Na današnji dan, pre godinu dana, u ranim jutarnjim satima dogodila se jeziva sobraćajna nesreća u kojij su poginule dve drugarice iz Predejana.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio
Na magistralnom putu Vladičin Han - Leskovac, oko 4 sata ujutru, auto kojim je upravljala A.S. sleteo je sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana.
 
Tada su stradale dve devojke, od njih četiri koliko ih je bilo u vozilu.
 
Tela stradalih, Anđele Milovanović i Kristine Petković, pronađena su u Južnoj Moravi. One su sahranjene u rodnom Predejanu. 
 
Pred Višim sudom u Vranju, 12. decembra prošle godine, održano je pripremno ročište u krivičnom postupku protiv okrivljene A.S. 
 
Više javno tužilaštvo u Vranju, protiv A.S. podiglo je optužnicu 6. juna ove godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl.297.st.2. u vezi čl.289.st.1.Krivičnog Zakonika, koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju, od 08.07.2022.godine, i na koje rešenje branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu, od 20.07.2022.godine, po kojoj žalbi je vođen postupak pred istim sudom.
 
Protiv A.S. iz Predejana, koja je bila za volanom kada su pogiunule dve njene drugarice, a jedna povređena, Apelacioni sud u NIšu potvrdio je optužnicu.
 
Rešenje Apelacionog suda stiglo je u Vranje 19. septembra. Takođe, prema osumnjičenoj A.S., od strane VJT u Vranju stavljen je predlog za određivanje pritvora, dana 03.02.2022.godine, jer su zato postojali zakonski razlozi.
 
Po tom predlogu je Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, odredio pritvor u trajanju do 3.3.2022.godine, a rešenjem Sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, od 2.3.2022.godine, ukinut je pritvor osumnjičenoj, jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je određen prema osumnjičenoj.
 
Okrivljena A.S. naći će se pred sudom opet  9. februara.
 
S.T.
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: