Gotovo je: Geox u Vranju ide u LIKVIDACIJU

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.08.2021 - 10:06

Privredno društvoTechnic Development d.o.o. kompanija koja u Vranju posluje kao fabrika obuće „Geox“ donelo je odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja, o čemu su ovog jutra obavešteni radnici.

Radnici ostali bez posla FOTO: D. Ristić/OK Radio Radnici ostali bez posla FOTO: D. Ristić/OK Radio
Odluka sa obrazloženjem je objavljena na oglasnoj tabli fabrike u ponedeljak ujutro.
 
U obrazloženju odluke stoji da je razlog za ovakvu odluku kontinuirano smanjenje proizvodnje na nivou cele „Geox grupe“, počev od 2018. godine, a naročito od početka pandemije virusa korona.
 
Prema ovom obrazloženju, proizvodnja je smanjena čak i ispod granica rentabilnosti, a veliki broj prodavnica „Geoxa“ je ugašeno.
 
Zbog toga, svim zaposlenima u vranjskoj fabrici prestaje radni odnos od dana pokretanja likvidacije.
 
Kako je najavljeno, pojedinačna rešenja će svim zaposlenima biti dostavljena na kućnu adresu.
 
Takođe, radnicima se sugeriše da, nakon prestanka radnog odnosa, iskoriste mogućnost da ostvare pravo na novčanu naknadu u nadležnoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Poslednjih dana, od kada je je u javnosti objavljena mogućnost da vranjska fabrika prestane sa radom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uveruju radnike da će se država pobrinuti za njih i da neće ostati bez posla.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: