Grad daje SUBVENCIJE: Javni poziv za NEZAPOSLENE

Lokalne vesti - Četvrtak 14.10.2021 - 12:53

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Vranje, za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge.
 
Akcenat  će biti dat na kategorije teže zapošljivih lica, kao što su mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni (na evidenciji duže od 12 meseci), osobe sa invaliditetom, Romi i ostali. 
 
Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 250.000 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. 
 
Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počevši od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.  
 
Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: