Grad hitno o zmiji i neradu komunalaca

Lokalne vesti - Utorak 03.06.2014 - 14:13

Nakon pisanja OK Radija da je u parku stambenog bloka „Lepa Brena“ u Vranju pronađena zmija i da niko od nadležnih nije odreagovao, gradonačelnik Vranja zakazao je hitan sastanak sa nadležnim inspekcijskim službama.

Sednica Saveta za bezbednost Sednica Saveta za bezbednost

Kako saznajemo, gradonačelnika je vest poprilično razljutila i zbog toga će najverovatnije pojedini inspektori biti kažnjeni, a kako je i sam najavio, biće i suspenzija.

– Uopšte nisam zadovoljan radom pojedinih gradskih i inspekcijskih službi. Zbog toga sam za utorak zakazao sastanak na kome ćemo neke stvari da rešimo za svagda.

Biće kažnjavanja, a biće i suspenzija. Upozoravao sam pojedine na to, ali se izgleda nastavlja po starom i vreme je da podvučemo crtu – izričit je gradonačelnik Zoran Antić.

Kako saznajemo, izostanak reakcije nadležnih kada su stanari zgrada u centru Vranja pronašli zmiju u svom komšiluku, bila je tema i Gradskog veća.

Većnik Aleksandar Stajić kaže da se dosta diskutovalo o tome, nakon čega je zaključeno da je nedopustivo da novinar uklanja zmiju iz centra grada, a da za taj posao navodno u gradu niko nije nadležan.

Kako je kazao, gradonačelnik i ostali većnici veoma su ljuti na službe koje su trebale hitno da odreaguju čim je zmija pronađena, ali i nakon prosipanja ulja u Kolubarskoj ulici.

Portparol Gradskog veća Branimir Stojančić rekao je da je zmija bila jedna od vanrednih tačaka dnevnog reda. Kako je istakao, sledi utvrđivanje odgovornosti zbog propusta nadležnih organa i odsustva njihove reakcije u ovom slučaju.

– Zaključeno je da su vrlo neodgovorno postupili oni koji su za uklanjanje opasnih životinja iz naseljenih mesta nadležni. Zbog toga će biti i kažnjavanja, ali i uvođenja novih pravila.

Naime, postojaće telefonska služba koja će raditi 24 sata i koja će biti dostupna svim građanima za prijavljivanje vanrednih okolnosti i problema u gradu – kaže Stojančić.

Podsetimo, zmiju je nakon nekoliko sati „natezanja“ sa vatrogascima, policijom i inspekcijom na kraju iz centra grada uklonio novinar OK Radija i pustio je u prirodu van Vranja.

Ulje koje je prosuto po Kolubarskoj ulici umalo nije izazvalo nekoliko saobraćajnih nezgoda.

Dok OK Radio nije objavio vest o tome, niko od nadležnih nije izlazio na teren, uključujući i policiju.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: