Grad izdvojio ČETIRI MILIONA za crkve i verske zajednice

Lokalne vesti - Petak 13.04.2018 - 12:27

Gradsko veće Vranja usvojilo je tekst javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada za ovu godinu.

Projektno finansiranje verskih zajednica novina za Grad FOTO: OK Radio Projektno finansiranje verskih zajednica novina za Grad FOTO: OK Radio
Portparol Gradskog veća i većnica za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja Zorica Jović, precizira da je za ove namene iz lokalnog budžeta za ovu godinu opredeljeno četiri miliona dinara.
 
Jovićeva dodaje da pravo da konkurišu za sredstva imaju sve verske zajednice koje funkcionišu na teritoriji grada, tako da će od priloženih projekata zavisiti koja od njih će dobiti novac iz gradskog budžeta.
 
- Radi se o zakonskoj obavezi lokalne samouprave i ovako nešto radimo po prvi put, tako da je i za nas ovo novina.
 
Projekte će razmatrati komisija koja će imati predsednika i četiri člana – kaže većnica.
 
Ona dodaje da će verske zajednice kojima se odobre sredstva imati obavezu da novac nakon realizacije projekta opravdaju narativnim i finansijskim izveštajem.
 
Do sada je izdvajanje gradskih para za ove svrhe bilo regulisano zaključcima Gradskog veća, a novac je obično dodeljivan za finansiranje radova na izgradnji crkava.
 
Poslednjih godina to je bio slučaj sa crkvom u Bunuševcu i obnovom konaka u Prohoru Pčinjskom.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: