Grad prihodovao 22 miliona od SAOBRAĆAJNIH KAZNI, deo izdvojen za opremanje policije

Lokalne vesti - Petak 27.05.2022 - 12:01

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i njegov pomoćnik Marjan Stanković sa saradnicima uručili su načelniku Policijske uprave Vranje, Saši Nedeljkoviću i njegovim saradnicima, opremu za rad lokalne saobraćajne policije.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Gradonačelnik Milenković je izrazio zadovoljstvo što i ove godine grad može da doprinese boljem radu saobraćajne policije opremom koja je nabavljena od saobraćajnih kazni naplaćenih na teritoriji grada Vranja. 
 
- Na osnovu potreba i zahteva PU Vranje mi smo obezbedili opremu u vrednosti od 559.680,00 dinara
 
Verujemo da će ova oprema doprineti još efikasnijem radu, jer podatak da su se prošle godine od naplaćenih kazni po osnovu saobraćajnih prekršaja u budžet grada slila 22 miliona dinara, govori da ste dobro radili na terenu. 
 
Cilj je da se generalno poveća bezbednost u saobraćaju, a pre svega unapredi svest građana o neophodnosti poštovanja svih saobraćajnih propisa - rekao je on. 
 
Milenković je istakao i činjenicu da je Vranje jedna od prvih lokalnih samouprava koja je uvela praksu da iz ovog programa svaka beba dobije auto sedište
 
- Osim toga zahvaljujući programu Saveta za bezbednost saobraćaja srednjoškolci sa dozvolom za upravljanje motociklima svake godine dobijaju moto kacige, a osnovci kacige i opremu za rolere, kao i svetla za bicikle
 
Takođe, organizovane su i brojne edukativne akcije, kako za mlade, tako i za odrasle učesnike u saobraćaju - rekao je ovom prilikom gradonačelnik Milenković. 
 
On je dodao da je u narednom periodu prioriet nastavak unapređenja sistema video nadzora u saobraćaju na teritoriji grada Vranja, kao i podizanje svesti o neophodnosti poštovanja propisa kod učesnika u saobraćaju, a samim tim i povećanje bezbednosti.
 
Načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković, zahvalio se na prijemu u svoje lično i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova
 
- Lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu maksimalne napore da se bezbednost saobraćaja podigne na što viši nivo, a sve u ciju opšte zaštite stanovništva kako na području grada, tako i okruga, pa i same republike. 
 
Današnji gest je samo još jedna potvrda nastavka uspešne saradnje grada i PU Vranje, a u interesu povećanja bezbednosti građana - rekao je Nedeljković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: