Grad Vranje u Registru investicionih lokacija, razmena iskustava u Švedskoj

Lokalne vesti - Četvrtak 19.05.2022 - 12:00

U okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, koji je podržan od Republičkog geodetskog zavoda, Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmateriet, Grad Vranje je krajem 2019. godine odabran kao pilot grad u ovom projektu.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Cilj projekta je uspostavljanje Nacionalnog registra investicionih lokacija putem digitalne platforme. 
 
Potencijalni investitori mogu na ovaj način da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju. 
 
Aplikacija omogućava pretraživanje po više parametara kako bi potencijalni investitor sagledao u potpunosti sve lokacije koje su mu od interesa. 
 
Navedeni projekat predstavlja jednu u nizu aktivnosti u procesu razvoja elektronske uprave Republike Srbije, doprinosi jačanju nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka i ekonomije zasnovanoj na znanju i inovacijama. 
 
Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih lokacija, grad Vranje zajedno sa ostalim jedinicama lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat, imaju svoje investicione lokacije na digitalnoj platformi Republičkog geodetskog zavoda
 
Aplikaciji se može pristupiti putem linka: https://ril.geosrbija.rs/location-pool/.
 
Kao deo aktivnosti vezanih za učešće grada na projektu, sprovedena je studijska poseta Kraljevini Švedskoj
 
Studijska poseta gradu Stokholmu (opštine Naka i Valentuna) i gradu Jevle, gde je sedište projektnog partnera Lantmäteriet, imala je za cilj uspešnu razmenu stečenih znanja i iskustava u sledećim oblastima: način izrade planske dokumentacije i dobijanje građevinske dozvole, unapređenje procesa u radu JLS putem digitalizacije i otvorenih podataka i podizanje svesti opštinskog menadžmenta o saradnji sa drugim opštinama.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: