Gradonačelniče, zaposli me!

Lokalne vesti - Petak 26.07.2013 - 13:32

Više od 300 ljudi iz Vranja pokucalo je ove nedelje na vrata gradonačelnika Zorana Antića, tražeći od njega da ih zaposli.

Antić u jednoj od promotivnih akcija Antić u jednoj od promotivnih akcija

Najviše sredstava za socijalna davanja izdvaja se upravo u Vranju, čak šest odsto od ukupnog budžeta grada.

– Svi uglavnom koji dođu kod mene traže istu stvar, a to je posao. Ove nedelje sam rešio da primim u svoju kancelariju sve one koji su u prethodnom periodu tražili razgovor sa mnom i za 12. avgust sam zakazao drugu grupu sa otprilike istim brojem građana.

Zaista se trudim da svakome pomognem na bilo koji način.

Kada budem završio sa svima razgovor, napraviću rang liste i probleme ćemo rešavati po prioritetima – kaže gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Prema zvaničnim podacima Centra za socijalni rad, godišnje pomoć te ustanove zatraži po raznim osnovama oko 7.000 lјudi.

– Najviše je zahteva za jednokratnu pomoć. Oko 2.000 lјudi prima neku vrstu pomoći i uglavnom je reč o radno sposobnim lјudima koji su bez posla.

Što se tiče jednokratne pomoći, najviše je siromašnih u seoskim područjima - Kriva Feja, Barelić, Polјanica i Ogoš.

To su stariji lјudi i njima na taj način pomažemo, dok  mlađi u razgovorima sa nama traže posao i žele da rade – kaže većnik za socijalna pitanja Branimir  Stojančić.

Najnoviji podaci vranjske Filijale NSZ pokazuju da je u Vranju oko 11.000 građana bez posla.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: