Gradonačelnik Milenković: Vule, hvala ti na svemu

Lokalne vesti - Četvrtak 02.04.2020 - 12:35

Napustio nas je veliki čovek i vrhunski stručnjak, dr Vukašin Antić, naš doktor Vule, stoji u oproštaju gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

Bio je neprikosnoveni hirurg, sa čijim su radom u oblasti kojom se bavio, bili dobro upoznati ne samo Vranjanci, već i struka i pacijenti u celoj zemlji, navodi Milenković. 
 
- Specijalista za rak dojke, lekar koji je bio posvećen svom pozivu i svojim pacijentkinjama, koji nije birao ni mesto ni vreme, kada je trebalo makar i lepom rečju, pomoći onima kojima je to bilo potrebno. 
 
Uvek spreman da sasluša, posavetuje i pomogne. Kao lekar i hirurg ostavio je neizbrisiv trag u istoriji vranjskog zdravstva - kazao je gradonačelnik. 
 
Radoznao, britkog uma i posvećen svemu što je radio, bio je pokretač brojnih dešavanja u gradu, ističe prvi čovek Vranja. 
 
- Inicirao je podizanje spomenika dr Izabel Emsli Haton i škotskim heroinama u Vranju, objavio monografiju o istorijatu vranjskog zdravstva "Bolnica u Vranju" i bio aktivni učesnik u društvenom i kulturnom životu grada.
 
Pamtiće se doktor Vukašin Antić i po još mnogo čemu. Kao svestrani intelektualac koga su zanimali istorija medicine, filmska i umetnost uopšte, o čemu svedoče njegova angažovanja na formiranju Kluba ljubitelja filmske umetnosti u Vranju, kasnije i Škole animiranog filma, kao i njegovo angažovanje u Književnoj zajednici "Borisav Stanković" - naveo je Milenković. 
 
- Kao potomak građanske i porodice intelektualaca, bio je izvrstan poznavalac francuske istorije, kulture i jezika, a neretko pričao je i o svojoj ljubavi prema Francuskoj.
 
Ali ipak iznad svega, voleo je svoju porodicu, grad, zemlju i poziv. Jednom rečju voleo je ljude i život
 
I baš zbog svih tih kvaliteta Vranjanci su voleli njega. Vranje i Vranjanci pamtiće ga i spominjati i u budućnosti. Neka mu je večna slava i hvala - stoji u saopštenju gradonačelnika Vranja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: