Gradonačelnik održao sastanak sa delegacijom Sportskog saveza Srbije

Lokalne vesti - Sreda 15.05.2024 - 11:55

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković održao je sastanak sa delegacijom Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Saveza Davorom Štefanekom.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Sastanku su prisustvovali gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević i gradski većnik za budžet, finansije i privredu Bojan Kostić. Tom prilikom doneta je odluka da Sportski savez grada Vranja pređe u nadležnost Sportskog saveza Srbije.
 
„Naš je opšti interes da Sportski savez funkcioniše i organizaciono i po pitanju finansija. Nadam se da ćemo uspeti da poboljšamo situaciju kako bismo sport grada Vranja podigli na viši nivo i kako bi postao prepoznatljiv. Zadatak koji zajednički moramo da rešavamo podrazumeva da sve ono što je zakonom definisano o sportu iz nadležnosti Sportskog saveza Srbije polako prenosimo na lokal“, istakao je gradonačelnik.
 
Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek naglasio je da je opšti cilj  da u Srbiji sport napreduje i na lokalnom nivou. „Lokalni sport je ključ uspeha i rezultata. Kada budemo imali čvrst Sportski savez u gradu, onda možemo da očekujemo i neke nove šampione i rezultate. Hvala vam na inicijativi i želji da se unapredi sport i saradnja podigne na viši nivo“, istakao je Štefanek.
 
Na sastanku su dogovoreni ključni koraci o daljem radu Sportskog saveza u gradu, a koji podrazumevaju izradu pravilnika, preuzimanje nadležnosti od strane Sportskog saveza Srbije i određivanje budžeta.
 
Nakon toga u Pozorištu ,,Bora Stanković“, Davor Štefanek sa saradnicima, održao je sastanak i sa predstavnicima sportskih organizacija Grada Vranja. ,,Uveravamo vas, da će Sportski savez Srbije svoje nadležnosti ispunjavati u potpunosti u skladu sa zakonom o sportu. Kao početni korak već je organizovan Sportski odbor za Grad Vranje. Pozivam vas da zajednički doprinesemo daljem razvoju sporta u Vranju“, istakao je Štefanek.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: