Gradski štab: Kontrola ulaska na PIJACE, BUVLJAK samo nedeljom, a stočna ZATVORENA

Lokalne vesti - Petak 20.03.2020 - 12:30

Gradski štab za vanredne situacije grada Vranja na današnjoj sednici kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, razmatrao je epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja, dogovorio naredne korake i mere u sprečavanju širenja virusa KOVID-19.

Prevoznici da udvostruče vozila za radnike FOTO: vranje.org.rs Prevoznici da udvostruče vozila za radnike FOTO: vranje.org.rs
Zabranjuje se prodaja robe široke potrošnje (polovna roba, tekstilna roba i slično) na pijacama, pijačnim tezgama tokom subote, dok je dozvoljena prodaja tokom nedelje unutar pijace „Tekija“, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19
 
Takođe, zabranjuje se prodaja na stočnoj pijaci u selu Ristovac.
 
Prethodno je Gradski štab za vanredne situacije naložio da se obustavi vanpijačna prodaja i da je dozvoljena prodaja samo na pijačnim tezgama, uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti lica ne manje od dva metra, kao i da na površini od 4 m2 ne može biti više od jednog lica
 
Da Кancelarija za mlade Gradske uprave u saradnji sa volonterima pruži asistenicju i pomoć tokom subote i nedelje Javno komunalnom preduzeću „Кomrad“ u sprovođenju kontrole ulaska potrošača na pijacama: Ogledna stanica, Tekija i Bujkovski most, kao i dezinfekcije  građana, koja podrazumeva dezinfekciju ruku i dezinfekcioni otirač uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između potrošača. 
 
Takođe, naloženo je JКP „Кomrad“ da o tome obavesti sve građane putem sredstava javnog informisanja.
 
Obavezuju se svi prevoznici da dupliraju vozila na svim linijama prema privrednim subjektima kako bi se omogućila bezbedna udaljenost putnika u vozilima, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19.
 
Nalaženo je JU „Centar za socijalni rad Vranje“ da uputi apel svim ljudima dobre volje i privrednim subjektima za donacijom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ugroženim kategorijama stanovništva. 
 
Takođe, naloženo je  JU „Centar za socijalni rad Vranje“ da omogući stalno zasedanje Кomisije za jednokratna davanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: