Gradski stab: Pojačati inspekcijski nadzor zbog korone

Lokalne vesti - Utorak 19.10.2021 - 13:41

Na 24. redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant štaba, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, bilo je reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji na teritoriji grada Vranja, kao i o dopisu koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo svim jedinicama lokalne samouprave.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

U skladu sa zaključcima sa održanog hitnog sastanka u Vladi Republike Srbije, utvrđena je obaveza hitnog pojačanog inspekcijskog nadzora u gradovima nad poštovanjem i primenom mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19, uz poseban metod izveštavanja.

Pojačanu kontrolu u tržnim centrima, velikim trgovinskim lancima, javnom gradskom saobraćaju i većim ugostiteljskim objektima, osim sanitarnih inspektora, dužni su da vrše i komunalni inspektori i komunalni milicioneri, uz što veću primenu ovlašćenja u smislu kažnjavanja svih koji ne poštuju protivpandemijske mere.

Takođe, na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneti su z
aključci koji se odnose na pripremu i spremnost subjekata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Vranja za period zimske sezone 2021/2022.

Između ostalog, zaključeno je da se od strane javnih i komunalnih preduzeća sačini plan rada u zimskim uslovima i sagledaju njihove mogućnosti sa aspekata mehanizacije i repromaterijala za delovanje u zimskim uslovima, kao i da se izvrši sagledavanje opremljenosti i osposobljenosti ekipa istih preduzeća za reagovanje u slučaju ekstremno niskih temperatura na saniranju havarija odnosno otklanjanju kvarova.

Doneti su i zaključci koji se odnose na delovanja ustanova koje pružaju pomoć i podršku ugroženom stanovništvu sa aspekata zdravstvene i socijalne zaštite.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: