GRADSKO VEĆE: Nove komisije i pravilnici

Lokalne vesti - Utorak 05.07.2016 - 13:33

Na četvrtoj sednici Gradskog veća grada Vranja izmenjeni su dosadašnji pravilnici o funkcionisanju komunalnog reda u gradu i formirane nove komisije za rešavanje problema građana.

Gradsko veće jednoglasno po svim pitanjima FOTO D. Ristić/OK Radio Gradsko veće jednoglasno po svim pitanjima FOTO D. Ristić/OK Radio

Portparol veća Zorica Jović kaže da je dosadašnji Pravilnik za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih pasa morao da pretrpi određene izmene.

- Kako postoji veliki broj zahteva građana po ovom pitanju, morao je da se usvoji pravilnik koji će stupiti na snagu – kaže Jovićeva.

Ona nije mogla da precizira koliki je tačan broj zahteva građana za nadoknadu štete.

- Komisija za odobravanje ovih zahteva se nije sastajala poduže vreme i odšteta nije isplaćivana.

Po novom pravilniku određena je visina naknade od 50.000 dinara za punoletna lica i 70.000 dinara za decu.

Promenjen je i sastav komisije koja će morati da počne rešavanje ovih zahteva i to po novom pravilniku
  – otkriva Zorica Jović.

Većnici su usvojili i izmene pravilnika o veličini, izgledu i drugim uslovima za postavljanje bašti na javnim površinama, ali će o ovom problemu još biti raspravljano, kaže većnica.

Obrazovani su i organizacioni odbor za kulturno-turističku manifestaciju “Vranjsko kulturno leto 2016. godine”, kao i Komisija za vantelesnu oplodnju i Komisija za ostvarivanje i priznavanje prava na jednokratnu pomoć u oblasti socijalne zaštite.

Donet  je i zaključak da su sve Mesne zajednice sa teritorije grada u obavezi da do 1. avgusta donesu svoj Komunalni plan za narednu godinu.

Resorni većnik Marjan Stanković će postupak donošenja Komunalnog programa za 2017. godinu koordinisati sa Direkcijom, Komradom i Upravom Banje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: