Gradsko veće usvojilo Nacrt Odluke u budžetu grada Vranja za 2023. godinu

Lokalne vesti - Sreda 07.12.2022 - 13:53

Članovi Gradskog veća na 116. sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, usvojili su, između ostalog, Nacrt Odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
O ovoj najvažnijoj odluci na pres konferenciji govorio je gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić. ,,Planirajući budžet za 2023. godinu rukovodili smo se principima opreznosti i strpljenja, obzirom na uslkove u kojima poslujemo i izazove sa kojima se susrećemo. Zato smo se trudili da imamo realnu projekciju prihoda i da imamo spremne projekte koje bi u toku godine, kandidovanjem istih kod nadležnih ministarstava i donatora, pokušali da realizujemo. 
 
Odlukom o budžetu su utvrđeni prihodi i primanja u iznosu od 3.229.061.000,00 dinara odnosno 13,6 % više od početnog budžeta u 2022. godini. Što se tiče rashoda, oni su utvrđeni u iznosu od 3.284.276.000,00 dinara, odnosno 11,5 % u odnosu na početni budžet u 2022. Tako da se dolazi do fiskalnog deficita od 55.215.000,00 dinara, što je učešće od 1,7% u prihodima lokalne samouprave’’, istakao je većnik Kostić. On je dodao da je lepa vest da su u budžetu Republike Srbije predviđena sredstva za izgradnju gasovoda koji će povezati Leskovac i Vranje, tako da će grad morati što pre da širi mrežu, kako bi energente koje naša toplana koristi, zamenili gasom koji je i ekonomski i ekološki prihvatljiviji.
 
 Danijela Milosavljević, gradska većnica, istakla je da su na današnjoj sednici usvojeni i Nacrt Odluke  o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Nacrt Odluke o izmenama Odluke o lokalnim administrativnim taksama i Nacrt Kadrovskog plana Gradske uprave grada Vranja za 2023. godinu, koji će biti prosleđeni Skupštini na usvajanje. 
 
Takođe, većnici su razmatrali i usvojili i Predlog Komisije za dodelu podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Vranja u 2022. godini, kao i Tekst javnog konkursa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje u zakup lokacija za postavljanje privremenih objekata - pokretnih objekata i aparata. 
 
 Većnici su dali zeleno svetlo i na Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji  Gradske uprave grada Vranja, odnosno formiranja jednstvenog upravnog mesta. ,,To jedinstveno upravno mesto nalaziće se u Uslužnom centru Gradske uprave, imaće 4 šaltera i kol centar. 
 
Treba naglasiti da je od 174 opštine na teritoriji Srbije grad Vranje šesta lokalna samouprava koja formira jedinstveno upravno mesto, gde će na jednom mestu građani moći da ostvaruju svoja prava’’, istakla je većnica Milosavljević.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: