Grčka otvorila granicu za naše državljane, ovo su uslovi za ulazak

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.04.2021 - 11:23

Granični prelaz sa Grčkom za državljane Srbije zvanično je otvoren jutros u 8 časova.

Evzoni se otvara sa početkom sezone FOTO: Screenshot Evzoni se otvara sa početkom sezone FOTO: Screenshot
Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, prenosi RTS.
 
Svaki putnik mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja.
 
Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.
 
Svi građani koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere, imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana.
 
Zvanično, letnja sezona u Grčkoj počinje sredinom maja i od tada će u tu zemlju moći da se uđe preko Severne Makedonije.
 
Kako javlja reporter TV Prve sa graničnog prelaza Pormahonas, na graničnom prelazu trenutno nema gužvi i naših turista, već na ulazak u Grčku uglavnom čekaju automobili sa bugarskim i rumunskim registarskim tablicama
 
Takođe savetuje da se građani ipak naoružaju strpljenjem jer će i pored potvrda o vakcinaciji ili PCR testa morati da urade brzi test pre prelaska granice.
OK Radio, RTS, TV Prva

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: