Gumoplastika u STEČAJU, radnici ne gube NADU

Lokalne vesti - Sreda 20.03.2019 - 10:33

Vranje – U bujanovačkom preduzeću „Gumoplastika“ pokrenut je stečajni postupak, potvrdilo je povereništvo sindikata „Nezavisnost“ u ovoj firmi.

Radnici žele i dalje da rade FOTO: OK Radio Radnici žele i dalje da rade FOTO: OK Radio
Kako se i pretpostavljalo, stečajni postupak pokrenut je na ročištu u Privrednom sudu u Leskovcu.
 
Prema razlozima koje je naveo predlagač za pokretanje stečajnog postupka, Ministarstvo privrede Republike Srbije, „kod stečajnog dužnika nastupila trajna nesposobnost plaćanja, tj. neprekidna blokada počev od 9. maja 2018. godine“ koja je na dan podnošenja preloga iznosila 8,4 miliona dinara.
 
Iz Ministarstva dodaju da stečajni dužnik nije privatizovan do roka predviđenog zakonom, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.
 
Radnici „Gumoplastike“ očekuju da se iz stečajne mase namire njihova potraživanja koja se odnose na doprinose od 01.01.2018. godine.
 
- Nama su zaostale plate isplaćene po sistemu „uzmi ili ostavi“, tako što nam je obračunat određeni minimalni iznos.
 
Da bi smo to dobili, morali smo da potpišemo izjavu da nemamo dalja potraživanja po tom osnovu – kaže za OK Radio Slavoljub Ristić, poverenik sindikata „Nezavisnost“ u ovoj firmi.
 
Ipak, zaposleni ne gube nadu da će moći da nastave da rade i zarađuju.
 
- Imam informacije da postoji interesovanje za zakup pogona u selu Klenike, tako da se nadam da će poverenik stečajnog upravnika imati sluha i da će se postići dogovor da se pogon sa mašinama izda za prihvatljivu sumu novca kako bi nastavili da radimo.
 
Za tako nešto nema zakonskih prepreka, a tako nešto se radilo i u vreme prethodnog stečajnog postupka kada su izdavane poslovne prostorije u Bujanovcu – navodi Ristić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: