GV: KOMISIJA ZA ispitivanje poslovanja stare vlasti

Lokalne vesti - Sreda 27.07.2016 - 14:02

Na predlog Skupštine grada Vranja, Gradsko veće je formiralo radnu grupu čiji je zadatak da ispita zakonitost sprovedenih javnih nabavki i utvrđenih nepravilnosti, saopštila je Zorica Jović, portparol Veća.

Gradsko veće formiralo istražnu komisiju FOTO OK Radio Gradsko veće formiralo istražnu komisiju FOTO OK Radio

Radnu grupu čine Stojanča Bogdanović, radnik Gradske uprave, Ivan Stanković i Marjan Stanković, članovi  Gradskog veća i Bora Janjić, direktor Sportske hale.

Novoformirano telo ima zadatak da u najskorije vreme počne sa utvrđivanjem da li je bilo nepravilnosti prilikom javnih nabavki i u radu nadležne gradske službe.

Iako nema bližih informacija o tome koje javne nabavke su sporne i gde su „utvrđene nepravilnosti“, može se pretpostaviti da se radi o aktivnostima vezanim za rad mesnih zajednica na teritoriji grada, jer je Veće naložilo njihovim savetima da bez saglasnosti Veća i gradonačelnika ne preduzimaju sklapanje nikakvih ugovora i preuzimanje finansijskih obaveza.

Mesnim zajednicama je ponovljen nalog da najkasnije za sedam dana podnesu izveštaje po čijim nalozima su obavljani dosadašnji radovi.

Gradsko veće je imenovalo i komisiju za dodelu budžetskih podsticajnih sredstava u poljoprivredi, kao i komisiju za procenu štete na poljoprivrednim usevima i šumama usled elementarnih nepogoda i požara.

Većnici su odlučili i da se zatraži izveštaj od RHMZ o stanju lansirnih rampi na teritoriji grada i preložili hitan sastanak na kojem bi se, zajedno sa predstavnicima Zavoda razmotrile mere na osposobljavanju svih rampi.

Gradsko veće je podržalo inicijativu ZC upućenu Vladi Srbije za odobravanje projekata rekonstrukcije i adaptacije pojedinih delova ZC i obnovu zastarele opreme.

Tu se prvenstveno misli na rekonstrukciju Hitne pomoći i ATD-a.

Veće je podržalo i zahtev meštana Vranjske Banje i Poljanice za svakodnevnim radom ambulante i zubne ordinacije u tim mestima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: