GV: Sve spremno za grejnu sezonu

Lokalne vesti - Ponedeljak 31.10.2022 - 13:24

Na 112. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog razmatran je i prihvaćen Izveštaj o pripremljenosti toplotnih izvora za nastupajuću grejnu sezonu 2022/2023. godine.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, iz JP ,,Novi Dom” dobijene su informacije da je sve spremno za početak grejne sezone.
 
,,Izvršene su  tople probe kod fizičkih i pravnih lica i od danas je počelo grejanje i to u trajanju od po 3 sata, u intervalu od 6 do 9 ujutru, s obzirom da su jutarnje temperature veoma niske. 
 
Za početak grejne sezone postoji  dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje objekata priključenih na daljinski sistem grejanja na teritoriji grada Vranja”, rekla je gradska većnica. 
 
Članovi Gradskog veća usvojili su Nacrte odluke o izmenama i dopunama Odluka o promeni osnivačkih akata javnih ustanova:  Pozorište ,,Bora Stanković”, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Javna biblioteka ,,Bora Stanković”, Kulturno-obrazovni centar i Narodni muzej.
 
Takođe, razmatran je i usvojen Tekst javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji grada Vranja.
 
Na sednici veća usvojeni su i Predlog komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti poljoprivrede ne teritoriji grada Vranja za 2022. godinu. ,,Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od 4 miliona dinara, a na javni poziv javilo se 15 udruženja”, rekla je Danijela Milosavljević. Takođe, razmatrana je i prihvaćena Odluka o izmeni i dopuni odluke o dodeli nagrade ,,Sveti Sava”.
 
,,Bitnije izmene odnose se na način bodovanja. Naime, kod pedagoškog doprinosa u radu jedan od kriterijuma je bio radni staž prosvetnih radnika. Predlaže se da se taj kriterijum ukine s obzirom da imamo veliki broj mladih prosvetnih radnika koji daju izuzetan doprinos u razvoju sistema obrazovanja. Takođe, jedan od predloga je i uvođenje specijalnog priznanja za izuzetan doprinos u obrazovanju”, istakla je gradska većnica.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: