Halimi najavio novu bujanovačku vlast

Lokalne vesti - Četvrtak 27.09.2012 - 00:31

Predsedništvo Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa razmatralo je informaciju o „kampanji“ koja se u Bujanovcu vodi protiv ove partije i njenog lidera Rize Halimija.

Halimi Halimi
- Ovom kampanjom nastoji se sačuvati dosadašnja neprincipijelna saradnja prethodnih vlasti sa predsednikom Koordinacionog tela za jug Srbije, političkim subjektima i odredjenim interesnim grupama, koje sem lokalnih, bojkotuju i ometaju sve druge izbore - kazao je Halimi.
 
On je istakao da Koordinaciono telo mora ozbiljnije da radi na rešavanju teških životnih problema gradjana i da se Koalicija Albanca preševske Doline mora uključiti u lokanu vlast u Bujanovcu, gde je, nakon izbora "brzopleto napravljena krhka koalicija" 12 albanskih i devet srpskih odbornika.
 
- Obzirom da Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratsko progres (PDP) i Demokratska unija Albanaca (DUA) u Koaliciji Albanaca imaju 18 odbornika, jasno je da imaju veći potencijal i kapacitet da obezbede stabilno funkcionisanje lokalne samouprave - kazao je Halimi.
 
Na vlasti u Bujanovcu je koalicija od 22 od ukupno 41 odbornika u kojoj su Demokratska partija Nagipa Arifija sa 12, Grupa gradjana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska Kolalicija „Za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formirane Demokratske partije Albanaca (DPA).
 
U opoziciji su PDD Rize Halimija sa osam, PDP Jonuza Musliua sa šest, DUA Mejdija Zećirija sa tri i Srpska napredna stranka (SNS) sa dva odbornika.
 
Predsednisstvo PDD takodje jenajoštrije osudilo odluku Višeg specijalnog suda u Beogradu o izricanju kazni grupi od 11 bivših pripadnika Oslobodilaške vojske Preševa, Medvedje i Bujanovca (OVPMB).
 
- Na žalost i ovim kaznama se dokazuje da pravosudni sistem u Srbiji još uvek nije osposobljen da vodi strične i objektivne sudske procese iz oblasti ratnih zločina - kaže se u saopštenju sa ove sednice, koje je potpisao narodni poslanik Riza Halimi, predsednik PDD.
 
Halimi kaže da već 13 godina u Srbiji ne postoji spremnost da se procesuiraju ubistva albanskih civil na jugu Srbije, a s druge strane se nastavlja ovaj "skandalozni sudski proces", bez obzira što nisu prikupljeni validni dokazi kojima bi se potkrepila optužnica.
 

- Mi oštro reagujemo zbog nespremnosti nadležnih državnih struktura koje nisu kadre da posle 12 godina rasvetle ubistva dvojice vlasnika benzinskih pumpi, Isufa Azizija, ujedno i odbornika SO Preševo i Nebi Nuhiua, vlasnika pumpe ’Neza-petrol“ - rekao je kraju narodni poslanik i lider PDD, Riza Halimi. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: