Han obeležio 25 godina od početka NATO agresije (FOTO)

Lokalne vesti - Nedelja 24.03.2024 - 13:51

Polaganjem venaca i cveća u Vladičinom Hanu je obeležena 25. godišnjica NATO agresije i bombardovanja Srbije i ovog mesta.

Foto S.Tasić/OK RADIO Foto S.Tasić/OK RADIO
Vence su kod spomenika NATO žrtvama u blizini Novog mosta položili predstavnici vojske, policije, rukovodstva opštine, boračkih udružanja, porodice žrtava i građani.
 
Poštu stradalima odalo je stotinak ljudi, a prisutnima se obradtio Dragutin Dimčevski, zamenik 53. graničnog bataljona, koji je bio glavna odbrana Košara.
 
On je podsetio na herojsko držanje Vojske Jugoslavije, odlučnost u odbrani zemlje, poginule vojnike i starešine, ali i na civilne žrtve tokom 78 dana bombardovanja. 
 
U Vladičinom Hanu je nekoliko puta gađan Novi most preko Južne Morave.
 
Prilikom prvog gađanja iz aviona, od gelera su poginuli gimnazijalci Milan Ignjatović(18) i Gordana Nikolić (17).
 
Od posledica NATO bombi, ali i terosrističkih napada na Kosovu i Metohiji, poginulo je još nekoliko žitelja opštine Vladičin Han, služeći u vojsci i policiji. Takođe, u bombardovanju voza u Grdelici poginučlo je dvoje Hančana.
 
Tokom bombardovanja i u borbama sa teroristima poginuli su policajci Goran Nikolić i Nebojša Savić, bračni par Ivan i Ana Marković, vojnik Boban Milenković, kao i gimnazijalci Milan Ignjatović i Gordana Nikolić.
 
S.T.
 
 

Foto Galerija

Han 25 godina od NATO agresije

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: