Hapšenje HARADINAJA u Preševu?

Lokalne vesti - Petak 27.04.2018 - 10:18

Ramuš Haradinaj, premijer samoproglašene države Kosovo, izjavio je da je spreman da 1. maja poseti Preševo, na šta je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odgovorio da će biti uhapšen, dnevnik „Kurir“.

Želi da dođe u Preševo i Beograd FOTO: AFP Želi da dođe u Preševo i Beograd FOTO: AFP
Kako je objavio portal “Presheva jone”, Haradinaj je dobio poziv od organizatora tradicionalnog sabora koji se u Preševu održava u vreme prvomajskih praznika.
 
Na pitanje da li je spreman da poseti Preševo, kosovski premijer je odgovorio da je spreman da poseti ne samo Preševo već i Beograd, jer, kako je rekao, "sastanci sa liderima regiona mogu da donesu samo mir i stabilnost". 
 
Prema njegovim rečima, ta poseta Beogradu će zavisiti kako od volje Prištine, tako i od volje Beograda.
 
Sa druge strane, ministar policije Rrepublike Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da će premijer Kosova Ramuš Haradinaj biti uhapšen ako dođe u Srbiju.
 
- Na snazi je poternica našeg suda za njim i svakako će biti uhapšen ako bude dostupan policiji - rekao je Stefanović u izjavi za „Kurir“.
 
Ministar je dodao da se poternice za Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem nalaze u bazi Interpola, ali da “nisu vidljive”.
 
Srbija Haradinaja tereti za ratne zločine tokom oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.
 
Francuska je po poternici koju je izdala Srbija, 4. januara 2017. uhapsila Haradinaja, ali je Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio krajem aprila prošle godine zahtev Srbije za izručenjem Haradinaja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Silja
29.04.2018. , 20:35
Nemate vi onu stvar da uhapsite njega....Nece to alek da dozvoli...."ne sece se grana na koju se sedi" !!!