Hapšenje trgovaca drogom: Akcija počela na prelazu PREŠEVO

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.04.2019 - 11:21

Vranje - Nakon pažljivog praćenja, pre dva dana su uhapšeni članovi grupe "Amerika" osumnjičeni za trgovinu drogom. Akcija započela na prelazu Preševo, pišu Večernje novosti.

Policija pratila osumnjičene nekoliko dana FOTO: YouTube printscreen/ilustracija Policija pratila osumnjičene nekoliko dana FOTO: YouTube printscreen/ilustracija
Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u ponedeljak bi trebalo da budu privedeni članovi grupe "Amerika", predvođeni navodnim vođom Veselinom Raičevićem, zvanim Meda (57). 
 
Pre dva dana, pored njega, policija je uhapsila i Imrli Alilija, zvanog Merlin, Aleksandra Stevića i Ashima Jusufija. Oni se sumnjiče za nedozvoljenu trgovinu narkoticima.
 
Kako navode Novosti, na presecanju velikog krijumčarskog lanca heroinom radili su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA), beogradske policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK UKP MUP Srbije) u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal
 
Prema nezvaničnim saznanjima, u Bugarskoj je privedena i peta osoba - Marija Dimitrova Peltekova.
 
Članovi ove grupe praćeni su nekoliko dana, a akcija je započela u subotu ujutru kada je na Graničnom prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju ušao Jusufi.
 
- On je bio u autobusu, koji je saobraćao na relaciji od Skoplja do Niša. Kod sebe je imao kofer
 
Kada je izašao na autobuskoj stanici u gradu na Nišavi uzeo je taksi i uputio se ka bugarskoj granici - navodi izvor "Novosti".
 
Iz Bugarske u Srbiju je, u međuvremenu, ušla Marija Dimitrova Peltekova koja je čekala da dođe Jusufi nedaleko od granice
 
Kako se pretpostavlja, ona mu je predala panel ukrasnu ploču, uvijenu u celofan, u kojoj je bilo sakriveno dva kilograma heroina
 
Jusufi, koji je inače, makedonski državljanin, uputio se taksijem nazad za Niš gdeo je ušao u autobus za Beograd, a Bugarka se odmah vratila u svoju zemlju.
 
Jusufi je stigao u Beograd gde ga je, kako se sumnja, sačekao jedan od članova grupe
 
Uputili su se u poznati beogradski restoran, gde ih je čekao kupac. Tokom primopredaje u lokal je upala policija i pohapsila ih. 
 
Interesantno je da zloglasna kriminalna grupa "Amerika", prema obaveštajnim podacima naših bezbednosnih službi, koja je harala devedesetih godina prošlog veka, više ne postoji u obliku u kakvom je bila do pre petnaestak godina. 
 
Pojedini njeni istaknuti članovi, međutim, formirali su sopstvene "ekipe" sa kojima su nastavili kriminalne poslove.
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: