HELP donirao opremu za ĐAČKU KUHINJU u VUK ŠKOLI

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.10.2020 - 14:27

U okviru projekta ,,Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila'' - faza II, koji finanasira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a na terenu sprovodi nemačka NVO Help, danas je uručena vredna donacija OŠ ,,Vuk Karadžić'' u Vranju.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Reč je o novoj opremi za đačku kuhinju vrednosti 1.194.180. dinara sa PDV-om.

Ugovor o donaciji su, u prisustvu zamenice gradonačelnika Zorice Jović, potpisali u ime Helpa, Bane Stanojković i direktorka škole Marina Stojanović.


Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, zahvalila se Helpu na izvrsnoj dugogodišnjoj saradnji.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koji realizujemo sa Helpom na dobrobit obrazovnih ustanova i lokalne zajednice uopšte.

Što se tiče donacije za đačku kuhinju, stigla je u pravom trenutku, jer smo inač
e razmišljali na koji način da obnovimo dotrajalu opremu
- naglasila je zamenica gradonačelnika Jović.

- Ova donacija mnogo značli školi, jer od otvaranja nove zgrade nije bilo nabavke aparata za đačku kuhinju.

U ovom trenutku veoma je značajno za sve nas da se deca hrane u đačkoj kuhinji
, zbog poznate epidemiološke situacije.

Hvala Gradu, hvala i Helpu u ime nas zaposlenih, ali i dece
- rekla je ovom prilikom direktorka Stojanović.

Predstavnik Helpa, Bane Stanojković, istakao je da je cilj projekta sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva.

Projekat ima direktan uticaj na povećanje socijalne uključenosti ugroženih grupa stanovništva i na poboljšanje uslova života izuzetno ugroženih porodica.


U okviru projekta planirana je pomoć za još dve škole sa teritorije grada Vranja, a to su ,, Branislav Nušić'' u Rataju i ,,Bora Stanković'' u Tibuždu, gde je predviđena zamena stolarije.

Projekat je počeo januara 2019. i trajaće do 30. novembra ove godine, a celokupan budžet za sve aktivnosti na teritoriji Republike Srbije je 2.847.522.55 eura.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: