Hilandarski iguman Metodije poklonio knjige i za biblioteku u Vranjskoj Banji

Lokalne vesti - Utorak 13.02.2024 - 13:36

Njegovo Preosveštenstvo Vladika vranjski Pahomije i arhimandrit Metodije, iguman Carske Lavre manastira Hilandara posetili su Vranjsku Banju.

Foto: Eparhija vranjska Foto: Eparhija vranjska

Povod ove posete arhimandrita Metodija je obilazak „Hilandarskog kutka“ u Biblioteci „Bora Stanković“ Vranje – odeljenje u Vranjskoj Banji, koji je formiran 2021. godine donacijama u vidu knjiga manastira Hilandar, i ovom prilikom iguman je poklonio nove knjige.

Predsednik gradske Opštine Vranjska Banja Dragan Sentić i direktor biblioteke Zoran Najdić su se zahvalili manastiru Hilandaru na darovanim knjigama koje će mnogo značiti članovima odeljenja biblioteke kao i meštanima Vranjske Banje.


U toku posete predsednik Opštine Vranjska Banja upriličio je prijem za arhimandrita Metodija i Episkopa vranjskog g. Pahomija u opštini Vranjska Banja i upoznao ih sa daljim planovima razvoja opštine.

U toku posete upriličen je i obilazak Vranjske Banje i Hrama Sv. proroka Ilije u Vranjskoj Banji.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: