Hirurgija postaje Dom za stare?

Lokalne vesti - Četvrtak 04.04.2013 - 11:45

Zgrada Hirurgije u Vranju mogla bi da postane gerontološki centar po ranijim najavama nadležnih, ali su se u međuvremenu pojavile nove ideje za otvaranje takve ustanove u Vranjskoj Banji.

Odeljenje Hirurgije u Vranju Odeljenje Hirurgije u Vranju

Za sada lokacija i izvori finansiranja za opremanje gerontološkog centra nisu  definitivno utvrđeni, ali se mnogi slažu da je Vranju neophodna ustanova za smeštaj i brigu o starim licima.

- Vranju je potreban gerontološki centar, ali izgradnja jednog ovakvog objekta iziskuje mnogo novca, tako da sada projekat razvijamo u drugom pravcu.

Postoji objekat u Vranjskoj Banji koji bi mogao da se uredi, adaptira i pretvori u Dom za stare, naravno uz pomoć donatora i Vlade – kaže Gradimir Jovanović, predsednik gradskog odbora PUPS –a u Vranju.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Stajić ističe da se nije odustalo od ideje da zgrada Hirurgije postane gerontološki centar.

– To je posao koji je uslovlјen završetkom radova na novom Hirurškom bloku. Postoji razlika između gerontološkog centra i dnevnog boravka za stare, a po meni bi Hirurgija bila idealna za dnevni boravak – kaže Stajić.

Sa druge strane direktor ZC Uroš Trajković smatra da je zgrada Hirurgije idealna za Dom za stare i da je treba iskoristiti u tu namenu.

- Zgrada je zadužbina „Jovana Jankovića Lunge“ i ne može se koristiti za neku drugu namenu, osim za neku ustanovu zdravstvenog tipa.

Potrebno je ulaganje, ali sigurno ne koliko za adaptaciju nekog nenamenskog prostora.

Takođe napominjem da je činjenica da će na dohvat ruke biti svi medicinski radnici od izuzetnog značaja za gerontološki centar -  kaže Trajković.

Inače, u Pčinjskom okrugu postoji samo jedan Dom za stare, smešten u Surdulici.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: