"Hitno smeniti rukovodstvo Jumka!"

Lokalne vesti - Četvrtak 06.02.2014 - 08:54

Već tri dana radnici „Jumka“ iz Vranja organizuju protestnu šetnju od upravne zgrade fabrike do gradske Skupštine.

Snezana Velickovic ASNS Snezana Velickovic ASNS

Oni su rešeni da ne odustanu od štrajka sve dok se ne ispune njihovi  zahtevi, a kako najavljuju, spremni su i na blokadu autoputa.

Predstavnike reperezentativnih sindikata primio je u sredu gradonačelnik Vranja Zoran Antić sa saradnicima, koji je rekao da je u Beogradu zahteve predao premijeru Ivici Dačiću ističući da lokalna samouprava čini sve da u ulozi posrednika reši pravno i statusno pitanje kompanije i zaposlenih.

- Imamo zajednički cilj i dosadašnjim aktivnostima potvrdili smo čvrstu rešenost da rešimo nagomilane probleme.

Obezbedili smo prevoz za radnike, a  u petak će pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković  sa predstavnicima sindikata biti na sastanku u Agenciji za privatizaciju i učestvovati u razgovorima.

Ne može ništa da se završi preko noći, tako da bi trebalo da svi imamo strpljenja - kazao je Antić.

Obraćajući se radnicima ispred zgrade gradske uprave, predsednica ASNS u “Jumku” Snežana Veličković rekla je da odustajanja od štrajka i zahteva nema.

– Radnici, mi smo se dogovorili da pregovora sa sadašnjim rukovodstvom nema. Idemo dalje – stigla je samo da izgovori Veličkovićeva, pre nego što je izgubila svest i “srušila” se ispred ulaznih vrata gradske kuće.

Radnici i predstavnici sindikata u “Jumku” kažu da vise neće pristati ni na kakve pregovore sa sadašnjim rukovodstvom kompanije, jer kako su saopštili, do sada je bilo mnogo prilika za dogovore i pregovore, ali je direktor fabrike Zoran Stošić to uporno odbijao.

– Ovo je više velika sramota.

Mi smo sa menadžerskim timom “Jumka” razgovarali do sada million puta. Oni izlaz iz teške situacije nisu našli i ne žele da nađu. Više ne želimo sa njima da pregovaramo, samo hoćemo njihove smene ili ostavke.

Nećemo da izdamo našu Snežanu i sa njom idemo do kraja. Dosta su manipulisali nama i mora da istrajemo u borbi jer su mnogo prekršaja napravili u kompaniji.

Sa rukovodstvom kompanije sada mogu da razgovoraju samo predstavnici državnih istražnih organa, policije i sudova, mi ne – rekao je Slađan Mitić, predsednik Samostalnog sindikata u “Jumku”.

Protestne šetnje sa više od hiljadu radnika u koloni biće organizovane i narednih dana od upravne zgrade “Jumka” do Skupštine grada.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: