Hronologija sukoba među vranjskim naprednjacima

Lokalne vesti - Sreda 27.11.2013 - 08:01

U Gradskom odboru SNS u Vranju već duži period traje sukob dva pa često i više tabora.

Dok su svi bili na okupu - predaja liste SNS-a u Vranju Dok su svi bili na okupu - predaja liste SNS-a u Vranju

Na jednoj strani najistaknutiji su narodni poslanik Dragan Nikolić, potpredsednici GrO Srđan Milošević i Nenad Veličković, ali i Goran Đorđević, dok su na suprotnoj strani najuočljiviji predsednik GrO Dejan Tričković, potpredsednica odbora Bojana Veličkov i predsednik omladine Slobodan Petrović.

Na zvaničnom portalu SNS iz Vranja uklonjena su imena predsednika i potpredsednice Gradskog odbora.

U odeljku “predsedništvo”, na sajtu se automatski otvara stranica na kojoj su biografije samo dva potpredsednika stranke, Srđana Miloševića, Nenada Veličkovića i narodnog poslanika Dragana Nikolića.

Bojane Veličkov na tom spisku više nema, a takođe ne postoji ni predsednik vranjskih naprednjaka.

Podsetimo, sukobi unutar ovog sastava GrO SNS počeli su još 3. decembra 2012. godine kada je sekretar odbora Ivica Cvetković napustio stranku, a onda se nakon nekoliko dana ponovo vratio u jato naprednjaka.

Posle samo dva meseca, tačnije 7. februara ove godine došlo je do žešćeg sukoba na stranačkom sastanku .

Tada je umalo izbila i tuča između odbornika Bobana Pešića i potpredsednika odbora Nenada Veličkovića.

Istog dana je istaknuti član SNS, inače rođeni brat narodnog poslanika Dragana Nikolića, Nebojša Bote Nikolić, podneo ostavku na mesto direktora Direkcije za izgradnju, navodno iz zdravstvenih razloga.

Spekulisalo se da je zapravo reč o smeni brata zbog nesuglasica oko vođenja Direkcije.

Samo šest dana nakon te ostavke odbornik Boban Pešić napustio je SNS.

On je tada tvrdio da je samovoljno otišao, dok su u GrO pričali da je “najuren”. Sa sobom je poneo i odbornički mandat, a pričalo se da će pristupiti SPS-u, što se do sada nije zvanično dogodilo.  

Ubrzo nakon toga, 15. marta iz GrO SNS u Vranju je saopšteno da su odnosi u vladajućoj koaliciji sa SPS-om “uzdrmani” zbog čestih prelazaka odbornika iz jedne u drugu stranku.

Istog meseca, posle dve nedelje odbornici SNS-a morali su da potpišu blanko ostavke.

Trojica njih nisu potpisala dokument, a rukovodstvo partije negiralo je tu informaciju potvrđenu iz više izvora.

Opet nakon samo dve nedelje, reklo bi se u kontinuitetu, bivši odbornik Boban Pešić skinut je sa funkcije direktora osnovne škole “Kralj Petar I Oslobodilac” u Korbevcu.

Zatim, narodni poslanik Dragan Nikolić 28. marta vređao je načelnika policije Slađana Velinovića na ulici, prilikom proslave dobrih rezultata na izborima za savete MZ.

I tada je umalo došlo do fizičkog obračuna između narodnog poslanika i načelnika policije, koji je sprečen od strane policije.

Nekoliko meseci kasnije, tačnije 24. jula na sastanku GrO koji je zakazao potpredsednik Srđan Milošević, iako za to nije imao ovlašćenje, zatražena je smena predsednika Gradskog odbora i predsednika Saveta omladine.

Devetog septembra, na još jednom sastanku GrO suprotnom Statutu stranke, izglasana je smena predsednika omladinaca Slobodana Petrovića, koju on nije hteo da prihvati. Tada je iz stranke “izbačen” i član SNS Miloš Kostić.

Članovi i potpredsednici vranjskog odbora naprednjaka izbacili su 22. oktobra iz prostorija stranke predsednika Dejana Tričkovića i još nekoliko članova partije.

Tom prilikom upotrebljena je sila i vrata su razvaljena. Intervenisala je i policija.

Odmah sutradan potpredsednik SNS Bratislav Gašić posetio je Vranje u nameri da pomiri “zaraćene” strane, ali bezuspešno. Sukobi su nastavljeni.

Sredinom novembra narodni poslanik Dragan Nikolić, pisanim putem zatražio je od gradonačelnika Vranja Zorana Antića smenu zamenice gradonačelnika Bojane Veličkov.

Ubrzo su članovi stranke, predvođeni Nikolićem počeli sa prikupljanjem potpisa za smenu Veličkove, ali nisu uspeli da prikupe dovoljan broj potpisa, kako bi se predlog razmatrao na sednici Skupštine.

Vrh SNS do danas nije ništa konkretno preduzeo po pitanju smirivanja strasti dva tabora u vranjskom odboru, a prema rečima potpredsednika Gašića, rukovodstvo stranke se u pojedine probleme na lokalu neće mešati.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: