Humanitarna pomoć za DEVETOČLANU PORODICU u Ristovcu

Lokalne vesti - Četvrtak 05.12.2019 - 10:07

Porodica Pešić iz sela Ristovac nadomak Vranja deli sudbinu većine višečlanih porodica koje žive isključivo od poljoprivrede.

Pešići žive isključivo od poljoprivrede FOTO: OK Radio Pešići žive isključivo od poljoprivrede FOTO: OK Radio
Članice Aktiva žena JS Vranje i udruženja Roditeljstvo plus posetile su proteklih dana Lazara (16), Jovana (13), Milicu (14) i Katarinu (9), njihove roditelje, baku i deku
 
Najstariji sin koji ima 25 godina bio je na njivi, na poljoprivrednim poslovima.
 
U kući koja je u veoma lošem stanju živi nekoliko generacija Pešića. Na njihovu žalost, uslovi su toliko loši da nemaju čak ni dovoljan broj kreveta. Žive teško, ne primaju socijalnu pomoć samo zato što otac poseduje traktor star preko 30 godina.
 
Ipak, ova porodica nije klonula duhom. Godinama se Pešići bore da promene stanje u kome žive, pa su počeli u dvorištu da grade novu kuću, kojom će obezbediti normalne uslove za život svojoj deci. Potrebna im je sanitarija za kupatilo i kuhinja. Struju i vodu su uspeli da uvedu u novoj kući.
 
Aktiv žena JS Vranje i udruženje Roditeljstvo plus su im odneli humanitarnu pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu, garderobom i školskim priborom i time bar donekle olakšali život.
 
Porodica Pešić je jedna od desetine porodica kojima će biti uručena humanitarna pomoć do kraja godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: