HUMANITARNI BAL za decu kojima je KORONA odnela roditelje

Lokalne vesti - Četvrtak 08.07.2021 - 14:07

U Gradskom parku u Vranju će 20. avgusta biti organizovan humanitarni bal na kojem će biti prikupljana sredstva za decu koja su zbog korone izgubila jednog ili oba roditelja.

Događaj će biti organizovan u Gradskom parku FOTO: D. Ristić/OK Radio Događaj će biti organizovan u Gradskom parku FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Akcijom želimo da damo podršku deci koja su tokom pandemije bila primorana da prerano odrastu.
 
Podsećamo da se javnost u Vranju i Srbiji u julu prošle godine „digla na noge“, u akciji prikupljanja pomoći za vranjski zdravstveni sistem, kako bi se sačuvali životi.
 
Ove godine se slavi život, u ime i čast svih majki i očeva koji više nisu sa nama  - kažu organizatori.
 
Ovaj događaj na kojem će biti organizovana prodaja razne robe, hrane i pića po simboličnim cenama i sa postavljenom kutijom za direktne novčane donacije, biće organizovan na godišnjicu smrti Diane Budisavljević, koja je iz logora NDH spasila na hiljade srpske, jevrejske i romske dece.
 
Zbog toga će Vranje dobiti i prvi mural posvećen Diani Budisavljević u Srbiji, što će biti donacija pojedinaca koji su se odazvali akciji.
 
Nije nam ideja da trud Ženskog solidarnog fronta poredimo sa njenim junaštvom i njenom žrtvom, ali nam je cilj isti: podrška deci koja su bila primorana da prerano odrastu.
 
Sve se radi volonterski, ideja je da se bal organizuje sa 0 dinara, doprinosima zajednice - poručuju iz ŽSF.
 
Iz Ženskog solidarnog fronta (ŽSF) koji organizacije događaj, navode da neki od vaučera koji će moći da se kupe su za članstvo u teretani, frizerske i kozmetičarske usluge, hranu, piće, nameštaj, garderobu, aksesoare, obuću, knjige, parfeme...
 
Takođe, posetioci bala će moći da kupe vaučere za medicinske preglede, laboratorijske analize, ali i da nabave umetničke slike lokalnih poznatih autora po mnogo nižoj ceni od tržišne.
 
Sav prikupljen novac ŽSF preusmerava deci čiji su roditelji preminuli od posledica zaražavanja virusom COVID-19.
 
Iz ove organizacije pozivaju pojedince i firme da daju svoj doprinos organizaciji ovoj jedinstvenog događaja.
 
Do sada, pozivu da budu humani ovim povodom odazvale su se 84 firme i pojedinci koji će deo novca uplatiti na namenski humanitarni račun.
 
Događaj će podržati rukovodstva Grada Vranja, a aktivnosti će formalno sprovoditi Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: