Humano srce ne zna za granice

Lokalne vesti - Petak 07.10.2022 - 10:02

Učenički parlament Gimnazije u Vladičinom Hanu drugi put za redom u centru grada organizuje humanitarnu akciju pod nazivom 'Pijaca knjiga'.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio
Počeli su simbolično kada i Dečja nedelja, a završiće kad procene da tako treba. Izgled štanda koji petkom instaliraju osmislili su sami. 
 
Knjige su takodje nabavili sami. Doneli su ih od kuće ili su im poklonili prijatelji. Ima tu svega, od lektire, uzbenika, popularnih naslova i klasika, slikovnicado  bojanki. 
 
Na štandu su postavljene simbolične cene, ali svako od 'kupaca" ostavio je više. 
 
Dečici koja vole da čitaju poklanjali su knjige. Osnovni cilj akcije je da se prikupe sredstva za učenike kojima su najneophodnija. 
 
Nisu još uvek odlučili kome ce donirati novac, ali će uz dogovor osmisliti na čiju adresu će ga uputiti. U Parlamentu je šesnaestoro učenika, predstavnika odeljenja iz sva 4 razreda. 
 
Oko cele akcije okupio se mnogo veći broj učenika. Vodi ih želja da pomognu drugima, sto je jedno od najvažnijih životnih dostignuća, a srce im je puno, kada pored štanda dodju deca i doniraju svoje omiljene naslove. 
 
Još više ih obraduje dolazak starijih sugradjana koji u kesama drze svoje blago i nesebično se rastaju sa njim zarad višeg cilja.
 
Ako sve teče po planu, za novogodišnje praznike trebalo bi da pripreme paketiće za one najmladje i najugrozenije. Njihova sudbina zavisi od drigih, zato su tu.Hanski gimnazijalci .
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: